בתי מלון יוכלו לסרב לזוגות ומשפחות להט"ב ורופאים יוכלו לסרב להעניק טיפול רפואי - כל עוד זה נוגד את אמונתם הדתית. כך תיארו הבוקר לכלי תקשורת שמחה רוטמן ואורית סטרוק, חברי הכנסת מטעם מפלגת "הציונות הדתית" בראשות בצלאל סמוטריץ'. 

הממשלה החדשה עוד לא קמה והתיקון לחוק עוד לא עלה על סדר היום, אבל האמירות של רוטמן וסטרוק עוררו דאגה רבה בקרב חברי וחברות הקהילה הגאה, שמרגישים כעת כי כל הישגיהם בעשורים האחרונים עומדים להיעלם במחי הצבעה אחת גורלית בכנסת.

ראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו מיהר לגנות את דבריה של סטרוק בטוויטר והדגיש כי ההסכמים הקואליציוניים לא מאפשרים להפלות לרעה להט"ב, ולאחר מכן צייצו גם רוטמן וסטרוק ציוצי הרגעה ברשת החברתית, אם כי ההתבטאויות שלהם מהבוקר עוד מהדהדות בראשם של רבים. 

אך מה חושבים על הדברים השותפים הקואליציוניים וחברי הכנסת מטעם מפלגת השלטון לעתיד? רבים מהם לא מרוצים מההסכם שהתגבש ומבטיחים כי פגיעה שכזאת בזכויות אזרחיות לא תתרחש במדינת ישראל. "כפי שנאמר על ידי ראש הממשלה הנכנס, דבריה של ח"כ אורית סטרוק אינם מקובלים על חברי הליכוד בכלל ועלי בפרט", אומרת ח"כ מירי רגב ל-mako. "כפי שנתניהו הדגיש והתחייב - ההסכמים הקואליציוניים לא מאפשרים להפלות לרעה להט"בים או לפגוע בזכויותיהם לקבל שירותים ככל אזרח בישראל". 

גם חברת הכנסת החדשה מטעם הליכוד, עו"ד טלי גוטליב, סירבה לשמוע על פגיעה בזכויות להט"ב. "לא יקרה!", היא אומרת ל-mako, "לא ניתן יד לפגיעה בזכויות אדם בכלל ובפרט בקהילת הלהט"ב. כפי שנתניהו אמר - לא תהיה פגיעה בזכויות להט"בים. אין ברור מזה". חברת כנסת נוספת ממפלגת הליכוד שהביעה התנגדות נחרצת לפגיעה בזכויות להט"ב היא מאי גולן. "אני לא זוכרת ששם המשפחה של ח"כ שמחה רוטמן הוא הילטון, ואני לא זוכרת שאורית סטרוק היא ד"ר סטרוק", אמרה ל-mako. "אני מציעה שכל אחד יתעסק בתחום אחריותו ובמה שהוא הולך לקדם ולא לספר צ'יזבטים". 

אז מבחינתך, אין מקום לדאגה?
"מפלגת השלטון היא מפלגת ימין ליברלי למי ששכח, מהווה כמחצית מהקואליציה ותדאג לשמור על הסטטוס קוו הקיים לעוד שנים רבות. אני יכולה להגיד לכל חבריי בקהילה הגאה, והם רבים - הסירו דאגה מליבכם. לא ניתן שאף זכות שלכם תפגע". 

 רגב, גוטליב וגולן הן לא היו היחידות ממפלגת השלטון שהביעו התנגדות לדבריהם של סטרוק ורוטמן, וגם חבר הכנסת דוד ביטן אמר דברים דומים. "ברור שאני נגד ההתבטאויות האלה ונגד הסיכום הזה במסגרת ההסכמים הקואליציוניים", אמר ביטן ל-mako, וכשנשאל כיצד יצביע אם יידרש לכך במסגרת משמעת קואליציונית הוסיף: "כשנגיע לגשר נתמודד עם זה, לא כל דבר צריך לצאת בהצהרות. לדעתי זה לא יגיע להצבעות בכלל". 

חבר הכנסת בועז ביסמוט הבטיח כי זכויות הקהילה הגאה לא יפגעו בממשלה הבאה. "אנחנו לא הולכים אחורה. מדינת ישראל הולכת קדימה, ואני אומר את זה כבן אדם שמרן", אמר ביסמוט. "אני מתחייב שקהילת הלהט"ב לא תפגע. אני אתנגד לפגיעה בקהילת הלהט"ב, תוך שמירה על צביונה היהודי של מדינת ישראל. ישראל היא מדינה שכותבת את העתיד עם הדיו של העבר וזה היופי של המדינה שלנו - אנחנו מתקדמים תוך כדי שמירה על המסורת והערכים". 

בועז ביסמוט על חלוקת התיקים בממשלה (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12)
בועז ביסמוט | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

אליהם הצטרף גם חבר הכנסת מיקי זוהר, שביקש להתעלם מקולות הרקע ודרש לבחון את הממשלה החדשה בעובדות, ולא "בספקולציות או גחמות של אחרים". "אין לי ספק שכל החששות יופרכו לחלוטין, משום שנתניהו והליכוד לא יאפשרו שום פגיעה בחופש ובחירות של אזרחי ישראל", אמר ל-mako זוהר. "תמיד היינו ימין ליברלי וכך נשאר. יתר הספקולציות האחרות יתבררו כלא יותר מספין שקרי שנועד לפגוע בהקמת הממשלה שלנו". 

את חבר הכנסת הטרי אליהו רביבו תפסו ההתבטאויות של רוטמן וסטרוק בבוקר עמוס והוא סיפר כי הצליח להתעדכן בפרטים באופן שטחי בלבד, אך בשיחה עם mako אמר כי הוא לא מזדהה עם נקיטת קו מפלה נגד קבוצות באוכלוסייה. "כלל האוכלוסיות השומרות חוק שוות בזכות מתן וקבלת שירותים", אמר. "גם אני לא הייתי מקבל תופעה בה רופא שאינו יהודי, יחליט בשבילי אם הוא מטפל בי לכשאזדקק לכך, חלילה. אסור לבלבל בין האמונה והדרך הפרטית שלנו כנבחרי ציבור לבין ההתנהגות שלנו כנבחרי ציבור. אודה ולא אבוש שאני לא מקבל את ההחצנה הקרנבלית של הלהט"ב, אך כמובן שזה לא נותן לגיטימציה לפעול בדרך הדרה". 

דוד ביטן באולפן "פגוש את העיתונות" (צילום: N12)
דוד ביטן | צילום: N12

גם חבר הכנסת שלום דנינו אמר כי הוא לא מזדהה עם רוטמן וסטרוק, ודוחה את דבריהם על הסף. "אם אלו הדברים שנאמרו, אני לא אתן להם יד בשום פנים ואופן בחקיקה בכנסת או משהו דומה לזה", אמר ל-mako. "לכל מי שנאמן למדינה יש מקום במתן וקבלת שירותים, ומקום בלב שלנו. עבורי, אמיר אוחנה הוא הקול האמיתי והקנה מידה של הקהילה הגאה. אם הוא יתמוך אני אתמוך ואם הוא יתנגד אני אתנגד". 

ככל שהשעות עברו, יותר ויותר חברי כנסת מטעם הליכוד בחרו להצטרף למסר. "אין לדברים האלה מקום והממשלה של הליכוד בטח ובטח שלא תקדם מהלכים כאלה", אמר חבר הכנסת חנוך דב מילביצקי. "לא צריך לנהל את הדבר הזה בתקשורת ואני אגיד את עמדותי בישיבת הסיעה, כפי שאמרתי בנוגע לרשימות של מפלגת נעם, שהן דבר פסול ולא ראוי בעיניי. אני לא לבד בליכוד, הרוב המוחלט של חברי הליכוד חושב כמוני ולכן אני לא חושב שזה משהו שיהיה על הפרק בכלל". 

חבר הכנסת אליהו דלל אמר ל-mako כי הוא לא יתן יד לפגיעה שכזאת והוסיף כי הוא מאמין שמדינת ישראל צריכה לפעול על פי רוח מגילת העצמאות. "בשום פנים ואופן לא אתן לפגיעה באף אוכלוסיה ואף מגזר", אמר. "אני אמנם לא דתי או חרדי, אבל אני בעד מסורת וזהות יהודית במדינת ישראל. ביהדות אין אפליה ולא צריכה להיות אפליה, ולכן, הנושא הזה לדעתי לא יהיה עניין. יש דברים שאני לא בטוח שיהיה להם בסיס".