ישראל התחייבה בפני רוסיה שלא לאפשר לזוגות חד־מיניים לאמץ ילדים רוסים, כך פורסם אתמול (ג') בעיתון "הארץ". על פי הפרסום, נציגי המדינה הבטיחו לוודא שהדגם המשפחתי המקובל על רוסיה, שאינה מכירה בזוגיות חד־מינית, יישמר גם לאחר כניסת הילדים המאומצים לישראל. עוד דווח כי נציגי משרדי הרווחה והמשפטים אף חתמו בשנים האחרונות על מכתבים שהוגשו לבתי משפט ברוסיה, ובהם התחייבו לכבד את החוק הרוסי, האוסר על זוגות חד־מיניים לאמץ ילדים.

לפי נתוני משרד הרווחה, רוסיה היא המדינה שממנה אימצו ישראלים את מספר הילדים הגבוה ביותר בשנים האחרונות, שבהן חלה ירידה במספר האימוצים ממדינות אחרות. בפברואר 2014 חתם ראש ממשלת רוסיה, דמיטרי מדבדב, על תקנה הקובעת כי לא יותר עוד לבני זוג הומואים ולסביות ולרווקים ממדינות המתירות נישואים חד־מיניים לאמץ ילדים מרוסיה. לאחר אישור התקנה פרסם משרד החוץ הרוסי רשימה של מדינות המתירות נישואים חד־מיניים, וכלל בה בטעות גם את ישראל. לאחר שישראל הבהירה שאינה מתירה נישואים חד־מיניים היא הוסרה מהרשימה.

בעקבות פרסום הכתבה, השדולה הגאה בכנסת בראשות חברות הכנסת יעל גרמן, מיכל רוזין, מרב מיכאלי ומירב בן-ארי, שיגרה אתמול מכתב בהול לשרת המשפטים ח"כ אילת שקד ולשר העבודה והרווחה ח"כ חיים כץ. "פרסום זה מצטרף לפרסום מוקדם יותר בו נחשף שהמדינה אפשרה לשני זוגות הומואים וזוג לסביות אחד בלבד לאמץ ילדים", צויין בתחילת המכתב, "מצב זה מקומם ויוצר אפליה ברורה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית, מעבר לכך, התחייבות זו של ממשלת ישראל משקפת מעין הסכמה שבשתיקה לרדיפה שמתקיימת כלפי הקהילה הגאה ברוסיה".

"התנהלות זו של הממשלה עומדת בניגוד להנחייתו של השופט מני מזוז, לשעבר היועץ המשפטי לממשלה, משנת 2008 בה קבע כי בני-זוג חג-מיניים רשאים לאמץ ילדים כמו כלל הזוגות בישראל", נכתב בהמשך, "נציין כי בעקבות החלטתו, משרד הרווחה הונחה לפעול בהתאם. נכון לעכשיו, ללהט"בים במדינת ישראל אינה עומדת אפשרות ראויה לממש את זכותם היסודית להורות באמצעות אימוץ. נציין כי בשנים האחרונות, לאחר הנחיית היועמ"ש בנושא, הובאו לפתחה של הממשלה, לרבות משרד הרווחה, שלל הצעות חוק אשר מבקשות לתקן את העוול ולשנות את חוק האימוץ בהתאם למצב הקיים ועבור משפחות להט"ביות. לראיה, בציון יום זכויות הקהילה הגאה 2016 ,הועלו לוועדת השרים לחקיקה שתי הצעות חוק, האחת של ח"כ מרב מיכאלי והשנייה של ח"כ מיכל רוזין, אשר נדחו לדיון עד לקבלת מסקנות "ועדת גרוס". עד היום לא ניתן מענה והצעות אלו נותרו מאחור חברת הכנסת ועמם הפתרון למאות משפחות, יחידנים ויחידניות מהקהילה הגאה שחפצים במימוש זכותם הבסיסית – הורות".

בסוף המכתב ראשות השדולה הגאה בכנסת מציינות כי בשיתוף האגודה לזכויות הלהט"ב בישראל, יקיימו כינוס מיוחד של השדולה ביום ה' ה-16.6 בנושא "משפחות גאות". בכינוס זה, שנערך לרגל חודש הגאווה, יעסקו בכל סוגיית הרלוונטיות למעמדם וזכויותיהם של משפחות גאות בישראל, ביניהן סוגיית האימוץ. "לקראת הדיון, נבקש לקבל הבהרות בנושאים אשר הועלו בכתבה ובמכתב זה, וכן נבקש להזמין את נציגי משרדכם לדיון עצמו", נכתב בסיום המכתב. 

>> ככה עושים סצנות סקס לסביות כמו שצריך

>> שישה לירדים, חוף גאה אחד: התוצאות לפניכם

>> 21 משפטים שממש נמאס לביסקסואלים לשמוע

>> 10 כוכבי פורנו של גייז שהלכו צעד אחד רחוק מדי