אחרי התחקיר: המשטרה החלה בבדיקת העדויות נגד גל אוחובסקי
בעקבות שתי עדויות על תקיפה מינית שפורסמו בתחקיר של כאן 11 - אגף החקירות במטה הארצי פתח בבדיקה • ראש חטיבת החקירות קרא לציבור להתלונן: "מבטיח לתת מענה" • שני גברים טענו כי אוחובסקי, אחד הפעילים הבולטים בקהילה הגאה, כפה עצמו עליהם במהלך מפגשים מיניים • בשל העדויות הוא פרש מתפקידו כיו"ר תנועת איגי

n12
פורסם: | עודכן:

פרסומת
בתחקיר פורסמו עדויותיהם של שני גברים, אחת המתייחסת למפגש מיני בהסכמה, כשבשלב מסוים החל להפעיל אוחובסקי על המתלונן כוח פיזי. על פי העדות, המתלונן ביקש ממנו להפסיק אך הוא סירב וכפה עצמו עליו. העדות השנייה מתייחסת לפגישת עבודה, בה כפה עצמו אוחובסקי על המתלונן חרף התנגדותו.
פרסומת
מטעמו של גל אוחובסקי נמסר: לגבי המקרה הראשון: בין המעורבים נקבע מפגש מיני. המפגש המיני הסתיים באופן ידידותי, ועד רגע הפניה מכם לא ידע גל דבר על תחושותיו של חבר הקהילה. לאחר קבלת הפניה התברר לגל כי האדם המדובר מצוי בעימות על רקע מיני עם רבים מחברי הקהילה אשר יצרו קשר עם גל וביקשו להעביר הקלטות וצילומי מסך המעידים על כך. עם זאת, ומתוך הבנה ורגישות גל מבקש להתנצל מעומק ליבו בפני האדם על התחושה הרעה שנגרמה לו.
באשר לעדות השניה: בניגוד למה שמחייב הדין וכללי האתיקה, לא הועברו מצד התאגיד שום פרטים לגביה, ואין לו דרך להגיב או להתגונן בפני אירוע שלא פורט בפניו. אך כאמור, מרגע שזו התחושה, הוא מתנצל גם בפני המעיד השני. כמי שהקדיש את חייו לקהילה החליט גל כי אחריותו מחייבת אותו להפסיק את פעילותו כנשיא איגי, ארגון הנוער הגאה. הארגון הוא מפעל חייו, והוא אינו מעונין שרבב ידבק בארגון הנהדר הזה.
מצאתם טעות לשון?