קיצור התורים לניתוחים להתאמה מגדרית, הכשרת צוותים רפואיים למפגש עם להט"ב והקלה במתן אישורים לטיפולים: בתום פגישה עם נציגי הקהילה הטרנסית, הציג הבוקר (ג') שר הבריאות ניצן הורוביץ שורה של צעדים לשיפור השירות של מערכת הבריאות והתאמתה לצרכיה של הקהילה הגאה, ובפרט הקהילה הטרנסית בישראל. 

"לכבוד הוא לי לעבוד כשר בריאות למען הקהילה הטרנסית", אמר השר במסיבת העיתונאים. "זה מאבק על החופש והשוויון, זה מאבק על החיים. הקשיים שטרנסג'נדרים מתמודדים איתם הם עצומים. אין כמעט טרנסית שלא חטפה צעקות, קללות ואלימות פיזית. עבור טרנסים וטרנסיות זה דבר שבשגרה". 

כיום, זמן ההמתנה לניתוח להתאמה מגדרית עומד על ארבע שנים, מה שמעורר מצוקה אמיתית אצל נשים ואנשים על הקשת הטרנסית. ניתוחים מסוג זה הם אינם קוסמטיים, אלא ניתוחים משני חיים העשויים להציל חיים של רבים ורבות. 

"הציבור הטרנסי משלם את המחיר הכבד והאכזרי ביותר", המשיך הורוביץ. "זו קהילה שמחצית מחבריה ניסו להתאבד לפחות פעם אחת. רבים קיפחו את חייהם בגלל גילויי השנאה כלפיהם. יש מצוקה של ממש בזמינות הניתוחים להתאמה מגדרית. אנחנו נרחיב את מספר הניתוחים ונקצר את התורים לניתוחים החשובים האלה כאן בישראל". 

הורוביץ התחייב לשפר את השירות הרפואי ולהתאים אותו גם לצרכי הקהילה הגאה. "נפעל להקצאה של מתאמי טיפול, שילוו הליכי התאמה מגדרית ויקלו על המטופלים ככל האפשר. נכשיר צוותים רפואיים במערכת הבריאות הציבורית למפגש עם הקהילה הגאה, לצרכים הייחודיים שלה, להתאמות מקצועיות ולרגישויות הנדרשות". 

דגל הקהילה הטרנסג'נדרית (צילום: Ink Drop, Shutterstock)
דגל הקהילה הטרנסג'נדרית | צילום: Ink Drop, Shutterstock

בנוסף, הורוביץ אמר כי יפעל ליישום מסקנות דו"ח הצוות הבין משרדי לקידום הקהילה הטרנסית, יקדם מתן מענה רפואי ראוי לקהילה על ידי משרד הבריאות וקופת החולים, ויקל על הליך האישור של ניתוחים וטיפולים הקשורים להתאמה מגדרית. "אלו צעדים חשובים מאוד, אבל יש עוד עבודה רבה. הקולות החשוכים שמבקשים להשאיר אותנו שקטים ומפוחדים הגיעו גם לספסלי הכנסת והם מביישים את המוסד הדמוקרטי. אבל אני אופטימי, כשאני מסתכל אחורה, אני רואה אילו הישגים אדירים הבאנו במאבק למען סובלנות ושוויון. אני גאה, אני יודע כי הצדק והשפיות איתנו, אני יודע שאנחנו בדרך הנכונה".