>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

הקהילה הגאה מאבק מרכז גאה (צילום: יובל אגרט)
מאות משתתפים נלהבים וטעונים. המרכז הגאה בגן מאיר בשישי | צילום: יובל אגרט
מאות להט"בים מילאו בשישי בצהריים את המרכז הגאה בגן מאיר בתל אביב. הרוחות, הגשמים והברד לא הותירו אותם בבית, כי היה להם משהו חשוב הרבה יותר להתמקד בו: הזכות לחיים שווים ומלאים, כמו כל אזרח במדינת ישראל.

במפגש החירום של הקהילה, ביוזמתו של פעיל הקהילה יניב ויצמן, בשיתוף עם האגודה למען הלהט"ב והמרכז הגאה בגן מאיר, נכחו אנשים מהקהילה הגאה מכל הארץ שנמאס להם לקבל את האמירות ההומופוביות של ח"כים ושרים, שנמאס להם מהצעות חוק שנופלות השכם והערב וממצב בלתי נסבל בו אוכלוסיה כה גדולה במדינת ישראל מופלית לרעה ונעדרת זכויות בסיסיות כמו הזכות להתחתן ולהביא ילדים.

"אנחנו בכל מקום"

אחרי שבועיים סוערים במיוחד שעברו על הקהילה, ולאחר שהחליפו את תמונת הפייסבוק בתמונת המאבק הגאה כחול-לבן, הגיעו רבים כדי לתרגם את ההתלהבות למעשים. במפגש המלא רגשות, יצרים והתלהבות נדון המצב המשפטי הבעייתי שמונע מהצעות החוק לעבור והוחלט על הקמת מטה המאבק של הקהילה הגאה. המטה, שירוכז תחילה על ידי האגודה למען הלהט"ב, יקבע את המטרות האסטרטגיות, האופרטיביות ואת היעדים של הקהילה, ויחלק את תחומי הפעילות והאחריות בין הפעילים והמתנדבים שירצו לקחת בו חלק – עד שיושג שוויון.

הקהילה הגאה מאבק מרכז גאה (צילום: יובל אגרט)
מנחה האירוע, יניב ויצמן | צילום: יובל אגרט

בין מאות המשתתפים, מרביתם אגב גברים, היו גם גל אוחובסקי, אסי עזר, סגן ראש עיריית תל אביב אסף זמיר, נציגי התאים הגאים במפלגות השונות, שי דויטש ובן אילן מהאגודה, איתי חרל"פ מחושן, מדריכים מאיגי, יועצים פוליטיים ונציגי ארגוני קהילה נוספים. את כנסת ישראל יצגו ח"כ דב חנין (חדש), ח"כ סתיו שפיר (העבודה) וח"כ ניצן הורוביץ (מרצ), שסיפקו הצצה למצב הפוליטי בו נמצאת כנסת ישראל כמו גם טיפים להצלחת המאבק בעיניהם. ח"כ עופר שלח, שהודיע כי יגיע, נעדר מהמפגש עקב מזג האוויר.

"אני חושב שזה היה אחד השבועות הכי חשובים והכי מעניינים בתולדות הקהילה שלנו", אמר גל אוחובסקי. "לא אנחנו בחרנו את הטיימינג. אבל יש עכשיו רגע בזמן. רגע שצריך להתרכז ולנצל אותו. רגע שבו בגלל הדרך שבה בנויה הכנסת, והממשלה, ובגלל איך שמתקדמים עניינים אחרים, יש סיכוי טוב שבחצי השנה הקרובה כל הזכויות של קהילת הלהט"ב יוסדרו בחוק".

הקהילה הגאה מאבק מרכז גאה (צילום: יובל אגרט)
חברי הכנסת דב חנין וסתיו שפיר | צילום: יובל אגרט

אוחובסקי הוסיף: "חייבים לזכור שהסיסמא שהובילה במשך שנים את הקהילה באמריקה 'אנחנו בכל מקום' תקפה גם כאן. יש להטבים בחד"ש אבל יש גם להטבי"ם בליכוד וחבל שאין תא גאה בבית היהודי ובישראל ביתנו. ואני מקווה שיהיה בקרוב. בואו נהיה פשוטים: צריך לתמוך ולתת רוח גבית למהלך, ולמי שעושה למעננו כרגע, ובמקביל לתקוף בכל הכוח אנשים כמו נפתלי בנט ואורי אריאל שמכשילים אותו. כל השאר צריך לחכות. לא הרבה. רגע".

כבר לא נחמדים

במהלך המפגש דיברו רבים מהממשתתפים שהציגו את נקודת מבטם למאבק ולדרכי הפעולה. "יש כאן אנשים מדהימים וכישרוניים שיכולים כל אחד לתרום מהתחום בו הוא מתמחה", אמר אחד המשתתפים. "צריך להתמקד בראש הממשלה נתניהו, הוא זה שקובע בסופו של דבר", הוסיף אחר. חיים שגב, הומו דתי מחוץ לארון, הציע לדבר עם אותם גופים שמרניים, שרים וח"כים בבית היהודי ובישראל ביתנו ולהראות להם שיש הומואים דתיים. אסי עזר אמר כי לפי תפיסתו צריך דמות שתהיה מזוהה עם המאבק והציע את עצמו לתפקיד.

הסערה בחוץ נכנסה לא פעם אחת פנימה, כשהרוחות התלהטו בין המשתתפים באשר למטרות המפגש ולמטרות הקהילה הגאה בשלב בו היא נמצאת כיום. יחד עם זאת, הובהר כי רק באמצעות אחדות מחשבתית ופעולה משותפת יושג שוויון.

הקהילה הגאה מאבק מרכז גאה (צילום: יובל אגרט)
גל אוחובסקי. אנחנו בכל מקום | צילום: יובל אגרט

אז אמנם לא ברור עדיין איך. אם באמצעות הפגנות ברחובות, צביעת הפייסבוק בצבעי הגאווה, שיחות אישיות עם חברי כנסת ושרים או במהלכים פוליטיים יצירתיים, אבל דבר אחד כבר ברור עכשיו: מי שהתרגל לראות את הקהילה הגאה רק חוגגת במצעדי גאווה, החודשים הקרובים צפויים להיות מפתיעים במיוחד. או כמו שאמרה אחת המשתתפות: "הגיע הזמן לעשות רעש, להפסיק להיות נחמדים. התרגלו שאנחנו יותר מדי נחמדים".

>> רועי יולדוס רוזנצוייג: "הבית היהודי, עד הילדים שלנו"

>> להצטרפות למאבק, רישמו את הפרטים שלכם כמו גם תחום העיסוק/ההתמחות שלכם - לכתובת הבאה