אלפי ישראלים חיים בארץ עם HIV, ומספרם בקרב הקהילה הגאה הולך וגדל. חלקם כי מעולם לא נבדקו, רבים אחרים מקיימים יחסי מין לא מוגנים מתוך המחשבה כיHIV  היא מחלה כרונית ומסירים את הקונדום. תהיה הסיבה אשר תהיה שבגללה נדבקו, החיים לא נפסקים עם הגילוי.

הוועד למלחמה באיידס אולי מוכר לרבים בעיקר בזכות מלחמתו בנגיף ה-HIV והקמפיינים לעידוד מין בטוח, אבל במקביל הוא נאבק בסטיגמה עמה נאלצים להתמודד הנשאים, שמרביתם עדיין מסתתרים בארון. צד נוסף של הארגון הוא בית חם לקהילה החיובית ל-HIV, באמצעות פעילויות כגון טיולים, סרטים, מסיבות ומפגשים, כדי שאיש לא יחוד לבד.

"פעמים רבות אנשים החיים עם HIV מוצאים את עצמם במצבים שהם צריכים להסביר את עצמם, איך ולמה הגיעו למקום הזה", מסביר סער מעוז רכז חברתי ומטפל בתלונות על אפליה בוועד למלחמה באיידס, "והפעילויות שלנו יוצרות עבורם מרחבים שם הם חופשיים לא לעשות את זה, ולא צריכים להסביר את עצמם או את ההתמודדות שלהם, פשוט כי כולם מרגישים כמוהם".

חלק מהפעילויות אותן מארגן הוועד למלחמה באיידס מיועדות לכלל האנשים החיים עם HIV וחלקן לקבוצות מצומצמות יותר מתוך אוכלוסייה זו, אך כולן מאפשרות למשתתפים לחלוק את החוויה של החיים עם HIV  עם אנשים אחרים, ומספקות הזדמנות להיכרויות חבריות ורומנטיות, ותמיכה אחד בשני.

"אנחנו עובדים כדי ליצור עבור האנשים את ההרגשה שהוועד למלחמה באיידס הוא הבית שלהם, אליו תמיד יוכלו לחזור" אומר מעוז ומוסיף: "אבל במקביל אנחנו רוצים לתת להם את האפשרות ליצור ולייצר קשרים בעצמם".

לוח השנה של הוועד למלחמה באיידס עמוס בפעילויות חברתיות, הפתוחות לכל מי שחי עם HIV ומעוניין להכיר, ליהנות ולחלוק עם אנשים את החוויה שהוא עובר בנוחות ובביטחון.

טיולים – פעם בחודש בימי שישי, מתקיים טיול יומי בהנחייתו של מדריך הטיולים יונתן ווייס. הטיולים המגוונים מותאמים לכל רמות הקושי ולאוכלוסיות שונות, החל מסיורים במוזיאונים ועד טיולים למיטיבי לכת, על מנת שכולם יוכלו להשתתף לפחות בשניים-שלושה טיולים בשנה.

מסיבות – פעמיים בשנה מתקיימות מסיבות סגורות לאנשים שחיים עם HIV, באחד המועדונים בעיר.

כנס שנתי – בכל קיץ מתקיים כנס שנתי, שהוא הפעילות הגדולה ביותר המתקיימת לקהילה החיובית. כל כנס מתמקד בנושא אחר, ובו ניתנת למשתתפים האפשרות להיפגש עם רופאים מובילים, אנשי מקצוע ואנשי רוח. הכנס משלב תכנים מקצועיים עם פעילות חברתית המאפשרת לאנשים להכיר, ליהנות ביחד, וללמוד אחד מהשני ומהגורמים המקצועיים.

מגזין  פלוס  – מגזין אינטרנטי לאנשים שחיים עם HIV היוצא 3 פעמים בשנה בשפות שונות (עברית אנגלית רוסית ואמהרית). המגזין כולל כתבות מגוונות גם מרופאים על חידושים בעולם ה-HIV  מהארץ ומהעולם וגם טורים אישיים של אנשים החיים עם HIV.

קבוצת פייסבוק – קבוצת פייסבוק סגורה וסודית לאנשים שחיים עם HIV, בה ניתן להתייעץ, לדבר, לשאול ולהתעדכן.

זוכרים חיים - פעם בשנה במסגרת יום הזיכרון העולמי לאנשים שנפטרו מאיידס מקיים הוועד למלחמה באיידס ערב זיכרון ומורשת שמיועד לאנשים שחיים עם HIV, מתנדבי הוועד ומובילי קהילות, במטרה לזכור את האנשים שנפטרו מ-HIV  מאז ועד היום.

סדנאות יצירה- הוועד מציע מגוון סדנאות מכל תחומי היצירה במטרה לאפשר לאנשים לעבד את החוויה שלהם דרך אומנות.

ערבי נשים – בשל העובדה כי 48% מהחיים עם HIV בעולם הן נשים, מקיים הוועד אירועים סגורים המיועדים לנשים שחיות עם HIV. במסגרתן יכולות הנשים לפגוש רופאה מהתחום, ולשמוע ממנה התייחסות לבעיות הרלוונטיות יותר לנשים כמו הריונות, טיפול תרופתי ובדיקות תקופתיות וכיו"ב.

יום כיף לילדים שחיים עם HIVגם לילדים מכל הארץ שנולדו עםHIV  דואג הוועד למלחמה באיידס, ומקיים ימי כיף לילדים עד גיל 18, המתקיימים באחד מפארקי המים בארץ.

בנוסף לאירועים המיועדים לאלו החיים עם HIV, ישנם שני אירועים גדולים בהם גם אלו שאינם חיים עם HIV מוזמנים להשתתף ולהביע את תמיכתם באנשים החיים עם הנגיף ובאלו הנלחמים בו ובסטיגמה: 

קבוצת צעידה של הוועד למלחמה באיידס במצעד הגאווה – בקבוצת הצעידה, אשר צעדה זו השנה השנייה, צעדו יחד עובדי ומתנדבי הוועד, חברים ותומכים, השנה בגוש ירוק ובולט במיוחד.

ארועי Rock 4 Lifeהופעות הרוק מתקיימות בכל שנה בחודש דצמבר לציון יום האיידס הבינלאומי, והשנה לרגל ציון 30 שנה לוועד למלחמה באיידס יתקיימו במתכונת מורחבת.

להצטרפות לקבוצה ולשאר הפעילויות אנא פנו אל סער מעוז במייל: poz@aidsisrael.org.il