mako
פרסומת

יוזמה: המרכז הגאה ייקרא על שמה של שלומית אלוני ז"ל

יו"ר פורום גאות פנה לראש עיריית תל אביב בבקשה לכבד את זכרה של שולמית אלוני, אשר ביטלה את החוק נגד משכב זכר בישראל, בבקשה לקרוא למרכז הגאה בגן מאיר על שמה: "הקהילה חבה לה חוב גדול". עיריית תל אביב: "נדון בזה בעוד שנתיים"

mako
פורסם:
שולמית אלוני מובאת למנוחות
צילום: פלאש 90, משה שי
הקישור הועתק
שולמית אלוני מובאת למנוחות
יקירת הקהילה. אלוני ז"ל | צילום: פלאש 90, משה שי

בסוף השבוע שעבר הלכה לעולמה הגברת שולמית אלוני, יקירת הקהילה ואבירת זכויות האדם והאזרח. בעקבות פטירתה פנה דרור מזרחי, יו"ר פורום גאות במכתב אל ראש עיריית תל אביב, בו הציע לקרוא למרכז לקהילה הגאה בגן מאיר ע"ש הגברת אלוני.

"בראשית השבוע נתבשרנו על מותה המצער של אחת הדמויות המכוננות, אם לא המכוננת מכולן, בתחום זכויות האדם והאזרח בארץ, השרה לשעבר שולמית אלוני ז"ל", כתב מזרחי. "חייה של אלוני שזורים בציוני דרך רבים של מהפכות שחוללה, והמרכזית בהן: ביטול האיסור הארכאי על משכב זכר בשנת 1988. אלוני גם היתה ליקירת הקהילה הגאה, ופרצה דרך ללהט"ב (לסביות, הומואים, בי וטרנס) רבים אל תוך הציבוריות".

דרור מזרחי
"יש בכך חלוקת כבוד רב". מזרחי | צילום: ענת גלם

"סבורני שנכון וראוי יהיה להנציח באופן הבולט ביותר את זכרה ומורשתה, ואני מבקש באמצעות מכתב זה לקרוא לך לשקול לעשות זאת על-ידי קריאת שמו של המרכז העירוני הגאה בגן מאיר על שמה. סבורני שיש בכך משום חלוקת כבוד רב הן לאלוני ז"ל ולמורשתה, והן לקהילה הגאה שחבה לה חוב גדול על עשייתה המהפכנית למענה לאורך השנים".

דברו איתנו עוד שנתיים

לא רק הועדה סבורה כי הגברת שולמית אלוני ראויה להנצחה. גם חברי מועצת העיר השונים רואים באלוני כדמות חשובה שראוי להנציח את פועלה בעיר. יניב ויצמן, חבר מועצת העיר מטעם סיעת "רוב העיר" מסר ל-mako גאווה: "לקהילה הגאה יש עוד דרך ארוכה לעשות בכל הקשור לשימור ההיסטוריה הגאה ולהוקרת האנשים שפעלו לאורך השנים למענה. חיזוק המורשת בפעולות שונות כמו הנצחה , הוקרה ושימור הידע הוא אחד היעדים המרכזיים שעומדים לנגד עינינו בשנים הקרובות. אין ספק שלשולמית אלוני ז"ל יש מקום של כבוד בהיסטוריה של הקהילה הגאה ושל עם ישראל ואני משוכנע שנמצא את הדרכים המתאימות והנכונות ביותר לכבד את העשייה שלה ולוודא שהיא תיזכר ותוזכר בכל הזדמנות, בין אם בפעולות אל מול הנוער של איגי ובין אם בציון פועלה בארועים הרבים הצפויים לבוא".

פרסומת
אין תמונה
המרכז הגאה בגן מאיר

אלא שנושא ההנצחה נמצא באחריותה של ועדת הנצחה ושמות של עירית תל אביב. בכל שנה מקבלת הועדה עשרות פניות, ותפקידה לדון בפניות ולהחליט עקרונית אם להנציח, כיצד והיכן. המלצותיה של הוועדה מועברים לאישור מועצת העירייה. בתגובה לפניית פורום גאות נמסר מהוועדה כי "על פי הנוהל העירוני של הועדה להנצחת שמות נדונות המלצות להנצחה רק לאחר שנתיים לפחות מיום פטירתה של האישיות. הגב' שולמית אלוני ז"ל ראויה להנצחה, ובבוא העת נעביר את הבקשה בפני ועדת שמות והנצחה".

פועלה הרב של אלוני למען זכויות האזרח כלל בין השאר את הקמת המועצה הישראלית לצרכנות, העלאת המודעות לפמיניזם וכמובן השמטת הסעיף האוסר על קיום משכב זכר שהוציא את ישראל מהארון. אלוני המשיכה ופעלה למען זכויות האדם בכלל וזכויות הקהילה הגאה בפרט, והייתה שותפה להליכי חקיקת חוק היסוד כבוד האדם וחירותו ותיקון חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה שהיה החוק הראשון שאוסר אפליה מחמת נטיה מינית. אלוני אף הייתה הראשונה שניסתה לקדם חוק נישואים אזרחיים בישראל.

שולמית אלוני מובאת למנוחות
זר לזכרה של אלוני ז"ל | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2