תמיד אישה: שופטת הכדורגל הישראלית ספיר ברמן מזדהה עם תחושת הפחד וחוסר הביטחון של נשים רבות, שכן תהליך ההתאמה המגדרית שעברה הוביל אותה להתמודד עם סיטואציות שלמרבה הצער עבור רבות הן שגרתיות. לרגל יום האישה הבינלאומי שחל היום (רביעי), התארחה ברמן ב"מדברות על זה" והתבטאה נגד תוכנית שר המשפטים יריב לוין.

"כאישה טרנסית, אני חיה את מאבקן של נשים ומבינה כמה חשוב שנשמיע ונביע את הקול שלנו", אמרה והביעה חשש שתהיה חשופה לפגיעה משמעותית בחייה. "אני מאוד מפחדת ממה שהולך לקרות. בג"ץ קיים למען הקהילה, ובלעדיו נתקשה להתחתן ולבנות משפחה. זה יכול להיות אפילו בחוק קטן שיאסור עליי ללמוד במכללה, או שלא יקבלו אותי לעבודה בהמשך".

לאחר שיצאה מהארון זכתה ברמן לחיזורים מגורמים רבים, אך כעת היא חוששת שאנשים שיבחרו לצאת עם האמת שלהם לא יזכו לאותו יחס. "אני מסתכלת על נער או נערה שייצאו מהארון בעוד כמה חודשים ויש מצב שהמדיניות לא תאפשר לחגוג את זה", אמרה. "עם זאת, ביומיום אני לא מרגישה שינוי, איגוד השופטים מקבל אותי וגם בלימודים אני אהובה. בכלל, אני מרגישה שפתחתי צוהר לאנשים שחשפו את עצמם".

במהלך השיחה הבהירה ברמן כי הזהות המגדרית שלה היא לא בחירה. "כמובן שלא בחרתי בזה, נולדתי לזה", אמרה. "מגיל צעיר תהיתי למה גברים נועלים נעליים ונשים עקבים. אני מודעת לתכתיבים כמו אידיאל יופי לנשים, אבל אני לא נמצאת במסגרות שאני לא רוצה. אם מכריחים אותי אני פשוט אומרת לא".

כמה שנים את חוגגת את יום האישה מאז ההתאמה?
"זו השנה השנייה. אבל האמת, אני לא מרגישה שאני חוגגת, יותר מציינת. עצם העובדה שיש יום מיוחד, זה מחאה על היעדר זכויות".

את מרגישה שינוי שלילי כלפייך מאז ההתאמה המגדרית?
"במגרשי הכדורגל אני מרגישה שמאוד מכבדים אותי, אבל ברחוב אני כן מרגישה שינוי. בעבר הרגשתי 'מלך' ברחוב. כעת המרחב הציבורי הוא עוין לנשים, אנחנו מושא לאלימות. אני לא מרגישה בטוחה ברחוב".

יש סיפור שגרם לך לזעזוע?
"אחרי היציאה מהארון, הלכתי ברחובות תל אביב והרגשתי שמישהו עוקב אחרי. זה היה כאילו מישהו תופס לי את המרחב ופשוט שיניתי את המסלול. בסוף, חשוב לי לומר שכולנו נולדנו בני אדם, תחיו את המהות של עצמכם".