סגורים על התאריך? ב-3 במרץ, בשעה 18:00 בערב, יגיעו בכירי הפוליטיקאים בישראל להשתתף באירוע הבחירות המרכזי של הקהילה הגאה בישראל – ILGBT, בשיתוף פעולה בין פורום הבתים הגאים ל-mako. 

עכשיו כבר אפשר לספר כי לאירוע יגיעו גם יו"ר מפלגת "יש עתיד", יאיר לפיד, ויו"ר מפלגת "תקווה חדשה", גדעון סער. יחד איתם הודיעו בשבוע שעבר גם הורוביץ, מרב מיכאלי, בני גנץ ואביגדור ליברמן שיופיעו באירוע המיוחד.

לאחרונה, אמר סער בראיון ברדיו כי לא יערוך שינויים בנוגע לנישואים וגירושים של בני קהילת הלהט"ב. "הנושא מאוד כבד, לא אתן בקלות דעת התחייבות שלא אוכל לעמוד מאחוריה", אמר. האמירה הזו גררה ביקורת רבה מהמערכת הפוליטית, מה שהוביל אותו לצאת בהבהרה בה נכתב כי במסגרת הקריירה הפוליטית שלו הוא פעל רבות לקידום זכויות הקהילה הגאה. לצד זאת, נשמעו גם קולות שבירכו על האמירה הישירה, לאחר שנים של הבטחות ריקות מפוליטיקאים מכל קצוות הקשת.

בתור שר הפנים אישר סער החלטה תקדימית בה יהודים להט"בים יוכלו לעלות ארצה עם בני זוגם לפי חוק השבות. כשר החינוך הוא החליט כי היום הבינלאומי למאבק בהומופוביה יצוין בבתי הספר בפעילות חינוכית והיא הראשון להכיר בהתנדבות תלמידים בארגון הנוער הגאה. כשר בממשלה וכחבר כנסת מטעם הליכוד, סער בלט כקול פרו-להט"בי וגם עתה הוא פונה לקהילה הגאה ומבקש את תמיכתה – בין היתר באמצעות פרסום מצע גאה, הראשון מסוגו במפלגת ימין. 

ברשימה של סער נמצאות גם הח"כיות לשעבר מיכל שיר, שהייתה הח"כית הכמעט יחידה בליכוד (לצד אמיר אוחנה) שהפרה משמעת קואליציונית כדי להצביע בעד החוק לאיסור טיפולי המרה, וח"כ שרן השכל, שזכתה לשבחים על כך שהתפטרה מתפקידה כיו"ר השדולה הגאה במחאה על נפילת חוק הפונדקאות. "תפקיד יושבת ראש השדולה אינו לשמש כעלה תאנה או להצטלם עם הקהילה במצעדים, אלא להוביל לשינוי אמיתי ולשוויון", היא אמרה אז. "במבחן התוצאה לא הצלחתי לשנות את החוק טרם ההצבעה, ולא הצלחתי לשכנע מספיק חברי כנסת להצביע יחד איתי בעד ההסתייגות. כעת עלי לקחת אחריות ולהתפטר". 

גם הקונסול הכללי לשעבר בניו-יורק, המועמד לכנסת דני דיין, זכה לשבחים על הקשרים שטיפח עם הקהילה הגאה, וחבר הכנסת יועז הנדל השתתף בעצרת הגאווה (בירושלים) של פורום הבתים הגאים. ראוי לציין כי ברשימתו של סער מוצב מועמד להט"ב, אבי קלמה, אך במקום ה-24 והלא ריאלי.

ILGBT - אירוע הבחירות של הקהילה הגאה 2021

הרומן של יאיר לפיד עם הקהילה הגאה נמשך מאז תחילת הקריירה הפוליטית שלו ומפלגת "יש עתיד" שמה את ענייני קהילת הלהט"ב תמיד לנגד עיניה. בכנסת הנוכחית מכהנים מטעם המפלגה שני נציגים להט"בים, חבר הכנסת עידן רול וחבר הכנסת יוראי להב-הרצנו, שבלט השנה במיוחד נוכח חלקו ב"מהפכת הטפסים" במשרדי הממשלה וברשויות המקומיות. שניהם צפויים לכהן גם בכנסת הבאה. 

לאחרונה לפיד צירף לנבחרת יש עתיד שתי חברות כנסת לשעבר, שעשויות לחזק את קולו בקרב הלהט"ב – מירב בן ארי (לשעבר "כולנו"), אחת הח"כיות המוערכות והאהובות בקהילה, שפעלה רבות עבורה ואף הפרה משמעת קואליציונית בנושא. השנייה היא מירב כהן (לשעבר "כחול לבן"), שהובילה בממשלה האחרונה תקצוב היסטורי בגובה של כ-15 מיליון שקלים לפעילויות להט"ב בכל הארץ, כולל בירושלים ובפריפריה החברתית-כלכלית.

לצד זאת, ביקורת רבה נמתחה על יאיר לפיד על ההישגים המוגבלים ללהט"ב בממשלה בה יש עתיד מילאה תפקיד מפתח. בתור שר האוצר, לפיד לא פעל לתקצוב קבוע בבסיס התקציב לארגוני הקהילה, כפי שעשה שר האוצר משה כחלון. באותה ממשלה המפלגות החרדיות לא היו חברות בקואליציה, ולמרות שלא יכלו להטיל וטו על אף הצעת החוק - אף חוק גאה לא עבר בתקופת כהונתו בממשלה. 

גם עתה לפיד מסרב להתחייב שלא יוותר על הדגל הגאה, אם הדבר יידרש להקמת ממשלה עם המפלגות החרדיות או עם כוחות שמרניים אחרים, ולכן רבים מטילים ספק בהבטחתו הנוכחית. קמפיין הבחירות הנוכחי של לפיד עוסק גם בזכויות להט"ב והוא כבר הבטיח כי במאה הימים הראשונים לממשלתו יחוקקו חוקים שיטיבו עם הקהילה הגאה, ביניהם גם החוק האוסר על טיפולי המרה וחוק הפונדקאות. העשייה של המפלגה לטובת להט"ב אינה מוטלת בספק, אבל האם היא ראויה לקבל את הצבעתם של חברי וחברות הקהילה הגאה? 

הקול הגאה בישראל הולך ומתחזק בכל שנה ובסיבוב הנוכחי הוא גם עשוי להיות זה שיכריע את הבחירות, במיוחד משום שקולות הבוחרים הלהט"בים מפוזרים בין (כמעט) כל המפלגות. אבל אילו מפלגות לוקחות בחשבון את הבוחרים הלהט"בים, מכבדות אותן ומוכנות להתחייב לחקיקה שוויונית? 

בדיוק לשם כך פורום הבתים הגאים ו-mako מזמינים אתכם להצטרף לערב הראיונות המיוחד, אליו יגיעו ראשי מפלגות מכל קצוות הקשת הפוליטית לשיחה מאתגרת, זאת כדי שכולנו נוכל לבחור נכון, כל אחד על פי צו מצפונו. 

במהלך הערב תוכלו גם אתם, הגולשים, לשאול את הפוליטיקאים כל שאלה שעולה על דעתכם. כדי להשתתף בפעילות, מלאו את הפרטים בטופס הבא ואולי תזכו לשאול את הפוליטיקאים החשובים בישראל את השאלות החשובות והקשות ביותר.