השנה מציין מצעד הגאווה 20 שנים וחוגג את פעילותם ותרומתם של ותיקי הקהילה. הסדרה, שהופקה ביוזמת גוגל, עלתה היום ליוטיוב לכבוד חגיגות הגאווה, מבקשת להאדיר את פועלם של חלוצי הקהילה. במסגרת המפגשים, נזכרים הוותיקים בדרך שעשו, בדעות הקדומות שנאלצו להתמודד איתן ומה הניע אותם לבחור במסלול שבו בחרו. מתוך השיחה עלו שאלות ותובנות על ההבדלים בין התקופות, על השינויים שהתחוללו ב-20 השנים האחרונות, ועל העתיד שעוד מצפה לקהילה הגאה המקומית.

אלו חמשת המפגשים בסדרה:

• ישראלה לב, אחת מהטרנסג'נדריות הראשונות בישראל, ואור בן אוליאל (Or Ben Uliel), קונדיטור גיי בעל 90,000 מנויים בערוץ היוטיוב שלו.

• ד"ר חנה ספרן, פמיניסטית לסבית ופעילת שלום, וליאור גדעוני (Ender), ג'נדרקוויר עם 43 אלף מנויים.

• עברי לידר וניקי סטיוארט (Fashioniki) בת לשתי אימהות לסביות, עם 43 אלף מנויים.

• הקולנוען איתן פוקס ורתם קלס (Roten Kles), יוצרת ביסקסואלית עם 9,000 מנויים.

• פרופ' עוזי אבן, ח"כ ההומו המוצהר הראשון ומלכת הדראג סוזי בום, Suzi Boum, עם 9,000 מנויים.

הסדרה משודרת בערוצי היוטיוב של היוצרים המשתתפים, ותוקרן במסגרת 'אירוע גאווה בשינקין', מסיבת הרחוב שתתקיים היום (31.5) בגינת שינקין כאירוע מחווה לאירוע הגאווה הראשון שהתקיים במקום בשנת 1993. הסדרה גם תוקרן באירוע הפתיחה של פסטיבל הקולנוע הגאה TLVfest ובהקרנות נוספות במהלך הפסטיבל.

>> איך סרט נוער גאה הפך ללהיט מיינסטרים?

>> בחן את עצמך: איזה סרט גאה הוא סיפור חייך?

>> מהארון ועד הארנק: 10 מכשולים נפוצים בזוגיות של גייז

הסדרה היא חלק מהפרויקט הבינלאומי YouTube Creators for Change. הפרויקט תומך ומקדם יוצרי יוטיוב המתמודדים עם נושאים חברתיים ומקדמים מודעות, סובלנות ואמפתיה בערוצים שלהם. את הסדרה ביימה קרן בן רפאל, שסרטה החדש "אין בתולות בקריות" (2018) מוצג בפסטיבל קאן ג'וניור. לאחרונה הוא הוקרן בפסטיבל טרייבקה ואף זיכה את השחקנית הראשית שלו, ג'וי ריגר, בפרס השחקנית הטובה ביותר.