דגל גאווה מקרוב (צילום: USGirl, Istock)
אירועי הגאווה של השנה החולפת | צילום: USGirl, Istock
עם פתיחת השנה החדשה, בין החריימה, הגפילטע ושירי החג, רצינו לכבד את השנה החולפת ואת האירועים שהפכו אותה לגאה במיוחד. 

ליקטנו את עשרת האירועים הבולטים ביותר שאירעו השנה בקהילת הלהט"ב בארץ (בכל זאת, שנה עברית) בתחום המשפט, הבידור והחברה - עשרת האירועים השמחים, המרגשים, המעצימים והעצובים שחיממו לנו את הלב וריגשו אותנו. סיבה לגאווה.

תשרי (ספטמבר 2010) - מנצחים בבית המשפט 1

הבית הפתוח מנצח את עיריית ירושלים בבג"ץ
על מה הגאווה? ירושלים מוכיחה שגם היא יכולה להיות נאורה, לפחות על הנייר.

עם תחילת השנה, הכריע בית המשפט העליון בסאגה המתמשכת כבר למעלה מחמש שנים בנושא תקצוב הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות. השופטים קבעו, כי העירייה מפלה את הבית הפתוח, וחייבו אותה לשלם לבית הפתוח כחצי מיליון שקל, בפריסה של חמש שנים. אחרי סרטו של ניצן גלעדי:  "ירושלים גאה להציג"  שהציג את ההומופוביה המזעזעת בעיריץ ירושלים - נחמד לגלות שבית המשפט יכול להוכיח אחרת.

אולם, נראה שבניגוד לפסק הדין של בג"ץ, מועצת העיר קיבלה החלטה על העברת סכום מגוחך של כ-36 אלף שקל. בבית הפתוח, שם קיוו לצאת מהמשבר הכלכלי, עדיין זקוקים נואשות לתרומות, ונושאים עיניהם אל הדיון בעתירה שהגישו לבית המשפט לעניינים מינהליים, שצפוי להתקיים בחודש הקרוב.

חשוון (אוקטובר 2010) - מנצחים בבית המשפט 2

התקבלה התלונה נגד השופט פיליפ מרכוס
על מה הגאווה? ירושלים מוכיחה פעם שנייה שהיא יכולה להיות נאורה, חודשיים מאוחר מדיי.

אחרי יותר מחודשיים של סיוט עבור בני הזוג דן - אנג'ל, שלא לדבר על התאומים שנאלצו לאכול סימילאק בניחוח קארי, נמצא פתרון שיכול היה להגיע מוקדם יותר.

נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, קיבל את תלונת הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות נגד שופט בית המשפט לענייני משפחה בירושלים, פילים מרכוס. מרכוס התבטא באופן הומופובי וניהל סחבת משפטית שעיכבה ביותר מחודשיים וחצי את הגעתם ארצה של התאומים איתי לירון, ילדיהם של דן גולדברג וארנון אנג'ל מירושלים. "התלונה נמצאה מוצדקת", קבע בהחלטתו.

חשוון (אוקטובר 2010) - יוצאים מהארון 1

הראל סקעת יוצא מהארון
על מה הגאווה? הראל סקעת החליט לצאת מהארון לשביעות רצונו של גל אוחובסקי.

אחרי שנים של הכחשות, ידיעות רכילות ורומנים מפוברקים עם בחורות, החליט הראל סקעת סופסוף לעשות מעשה ולצאת מהארון. כחצי שנה לאחר מכן נחשף עם ישראל לבן הזוג החדש של סקעת, הדוגמן עידן רול. לאחרונה רץ ביוטיוב סרטון שבו נראים כביכול סקעת ורול מתנשקים בדייט רומנטי. עד כה, לא הצלחנו לברר אם הסרטון אמיתי. תחליטו אתם.

חשוון (אוקטובר 2010) - יוצאים מהארון 2

רס פרייס מהאח הגדול יוצא מהארון
על מה הגאווה? לצאת מהארון בפריים טיים של קשת? זה באמת דורש ביצים של שור.

יציאה בולטת נוספת מהארון התרחשה בשידור חי בתוכנית "האח הגדול". הדייר רם פרייס סיטון התוודה וסיפר לשותפיו לווילה כי יש לו בן זוג. הדיירים חיבקו את רם הנרגש ופרגנו לו. רבים מסרו בתגובה, כי יציאתו של פרייס חיממה את ליבם ונתנה להם כוח לצאת בעצמם מהארון.

נפרדים מרם
רם פרייס יוצא מהארון

טבת (ינואר 2011)

יו"ר האגודה לשעבר, מנחם שיזף, הלך לעולמו
על מה הגאווה? על האיש, הדרך, האומץ והחזון.

באמצע השנה נפרדה קהילת הלהט"ב מאחד הפעילים הבולטים בתולדותיה, מנחם שיזף, שמת ממחלת הסוכרת. שיזף שימש בעבר כעורך דין פלילי, עיתונאי, מורה בכפר הירוק, יועץ התקשורת של הנשיא עזר ויצמן ויו"ר אגודת הלהט"ב.
בתפקידו האחרון היה ממייסדי מצעד הגאווה בתל אביב ומיוזמי ארוחות החג לחברי הקהילה שנותרים בודדים בחג. בנוסף, כנכה על כיסא גלגלים, הוא פעל רבות לקידום זכויות הנכים בישראל. בשנת 2005 זכה לאות על מפעל חיים מעיריית תל אביב-יפו. יהי זכרו ברוך.

אין תמונה
מנחם שיזף ז"ל. אחד הפעילים הותיקים בתולדות הקהילה הגאה

אדר א' (פברואר 2011)

תומאס, בן זוגו של ניר כץ, נשאר בארץ
על מה הגאווה: למרות שהאישור הגיע אחרי מלחמת התשה, כבוד לניצן הורוביץ ולפעילים.

כשנה וחצי לאחר שנרצח בן זוגו, ניר כץ, בפיגוע הירי בברנוער, הודיע משרד הפנים לתומאס שמידט, כי עליו לעזוב את ישראל ולשוב לגרמניה.
לאחר מאבק שהובילה אגודת הלהט"ב, אליו התגייסו ח"כ ניצן הורוביץ ופעילי זכויות אדם רבים, העניק משרד הפנים לשמידט מעמד של תושב ארעי.
עם זאת, עננת הגירוש עדיין מרחפת מעל ראשו של שמידט, ובעוד כחצי שנה אמורה ועדה מיוחדת של משרד הפנים לדון מחדש בעניינו.

אין תמונה
תומאס, בן זוגו של ניר כץ - קיבל הארכה להישאר בארץ

אייר (מאי 2011)

ג'סטין מ"הכי גאים שיש" מבקר בברנוער
על מה הגאווה: לא כל יום מגיע כוכב (עבר) בלונדיני וחתיך לארץ ומחבק את הקהילה.

רנדי האריסון, כוכב הגרסה האמריקאית של סדרת הדרמה הלהט"בית "הכי גאים שיש", הגיע לביקור בן שבוע בישראל. במהלך השבוע ביקר האריסון ביד ושם, בבית הפתוח ובליין הגעוואלד בירושלים, כמו גם במקומות נוספים. אחד משיאיו המרגשים של הביקור היה ביקורו בברנוער, שם ניהל שיחה עם החניכים.

אין תמונה
רנדי האריסון בעת ביקורו בישראל

סיוון-תמוז (יוני - יולי 2011)

מצעדי הגאווה בחיפה ובירושלים עושים היסטוריה
על מה הגאווה? להביא צועדים למצעד מחוץ לתל אביב. מה, לא מספיק?

אחרי שנים שבמסלולו של מצעד הגאווה החיפאי כמעט ולא הייתה נראות ציבורית, מצליח הפורום החיפאי להגיע להבנות עם העירייה – והמצעד "יוצא מהארון". בפעם הראשונה בהיסטוריה, עובר מצעד הגאווה בשדרות הנשיא.

הבית הפתוח בירושלים עושה גם הוא היסטוריה, כאשר מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים הופך להפגנה הראשונה בישראל בו מתרגם לשפת הסימנים עומד על הבמה ומתרגם את הנאומים.

אב (אוגוסט 2011)

יהודה פוליקר בהופעה מרגשת בטקס הזכרון לפיגוע בברנוער
על מה הגאווה? על האנושיות והחיבוק.

השנה הגיעו לטקס הזיכרון לציון הפיגוע בבר - נוער הזמרים אדם, ארקדי דוכין ויהודה פוליקר. עבור פוליקר הייתה זו הופעתו הראשונה באירוע של קהילת הלהט"ב מאז יצא מהארון, וניכר היה שהוא מתרגש עד דמעות. גם המארגנים וגם רבים בקהל שהעידו על "תחושה של צמרמורת" במהלך הופעתו של פוליקר.

יהודה פוליקר, פומה (צילום: אריאל ואן סטרטן)
מרגש בעצרת לזכר נפגעי הבר - נוער. יהודה פוליקר | צילום: אריאל ואן סטרטן

אלול (ספטמבר 2011)

יו"ר חדש לאגודה, מנכ"לית חדשה לבית הפתוח לבית הפתוח
על מה הגאווה: על שבע שנות פעילות ענפות של מייק המל ועל ההתחדשות והרעננות בארגוני הקהילה.

החודש עברו שינויים מהותיים באגודה ובבית הפתוח. אחרי שבע שנים נפרדה האגודה ממייק המל, ושרביט היו"ר הועבר לשי דויטש. בירושלים עזב יונתן גר את תפקיד המנכ"ל, ולנעליו נכנסה אלינור סידי. דויטש וסידי, שניהם פעילים ותיקים בקהילה, לקחו על עצמם את האתגר לנהל את שני ארגוני הלהט"ב הגדולים בישראל. בהצלחה!

שי דויטש (צילום: Burghard Mannhöfer)
שי דויטש. המנכ"ל החדש של ה'אגודה' | צילום: Burghard Mannhöfer

אלול (ספטמבר 2011)

ערוץ mako גאווה עולה לאוויר
על מה הגאווה? תגידו אתם.

אחרי הכנות קדחתניות ועבודה מאומצת, עלה החודש לאוויר ערוץ הגאווה החדש של mako, ששם לעצמו מטרה לשמש בית לקהילת הלהט"ב. אנחנו בערוץ, שעוד נמצא בחיתוליו, מבטיחים להביא לכם את הסיפורים המעניינים, העדכניים והמיוחדים הקשורים לקהילה הגאה ולהיות הבית של כולכם. שנה טובה!

גאווה בפייסבוק (צילום: Brasil2, Istock)
ערוץ הגאווה - שמנו למטרה להיות הבית של הקהילה הגאה | צילום: Brasil2, Istock

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?