פורש מהכנסת. הורוביץ, ארכיון (צילום: חדשות 2)
"חשיבות רבה בהעלאת המודעות והנראות" - ח"כ הורוביץ | צילום: חדשות 2

לקראת יום העיון של טרנסג'נדרים, שנערך היום בסינמטק תל אביב, פנה ח"כ הורוביץ אל הקהילה במכתב הזדהות ותמיכה.

"טרנסג'נדרים רבים בישראל נהנים מחיים מלאים ומספקים, נתמכים בבני משפחה ובחברים, שמקבלים ושאוהבים אותם כפי שהם", פותח הורוביץ את מכתבו. "אך מצבם של רבים מבני הקהילה הזו אינו פשוט. חלק גדול נאלץ לחיות מדי יום עם דחייה, אפליה, עוינות ואלימות על צורותיה השונות".

טרנספוביה רבה בתקשורת, בתעסוקה ובחברה

"האלימות הטרנספובית נמצאת במגמת עליה. מעבר למקרים הרשומים, שנסיבותיהם ברורות, אנחנו יודעים שקיימים מקרי אלימות נוספים כלפי טרנסג'נדרים אשר לא הוגדרו כ'פשעי שנאה' או שהפן הטרנספובי שבהם טושטש.
בארה"ב ההערכה היא שהסיכון לטרנסג'נדר, ליפול קורבן לרצח, גבוה פי 10 (!) מזה של האוכלוסייה הכללית".

הורוביץ מדגיש את הקושי לחיות כטרנסג'נד בישראל. "עבור טרנסג'נדרים רבים הבחירה לחיות את זהותם המגדרית, כפי שהם מרגישים אותה, מלווה באיום מתמשך על היכולת למלא את אותם צרכים בסיסיים שכל אדם זקוק להם".

"האפלייה בתחום התעסוקה היא מרכיב מרכזי בקושי עימו אנשים טרנסג'נדרים מתמודדים: אווירה ויחס עוינים, הגבלת אפשרויות הקידום ואף פיטורין; אלה המחפשים עבודה, חווים קושי כבר משלב הצגת מועמדותם למשרה כלשהי. וזאת רק בשל סטיגמות ודעות קדומות".

הורוביץ מתייחס במכתבו גם לטרנספוביה בתקשורת: "התקשורת אינה טומנת ידה בצלחת בכל הקשור ליצירת האווירה הציבורית הטרנספובית: התייחסות מתנשאת ולעגנית, אשר מהווה גורם משמעותי להמשך הדיכוי, הקיפוח והאלימות".

"הכוח הגדול נמצא בבית המחוקקים. מבחינת החקיקה, אני כחבר כנסת שמוביל את מאבקי הקהילה הגאה, נתקל לצערי בהתנגדות בוטה מצד הממשלה הנוכחית והקואליציה שלה בכנסת, בעיקר בהשפעת הסיעות הדתיות, להכניס את המושגים 'נטייה מינית'  ו'זהות מיגדר' לספר החוקים של מדינת ישראל".

כפי שמעלה הורוביץ במכתבו, שורה של הצעות חוק שהגיש, נדחו, וביניהן:

"איסור הסתה לגזענות – הכללת נטייה מינית וזהות מיגדר בין העילות המאפשרות העמדה לדין על הסתה לגזענות. זו הצעת החוק הראשונה בישראל הכוללת את המונח 'זהות מיגדר'.
השוואת מעמד נפגעי פשעי שנאה למעמד נפגעי פעולות איבה מבחינת תמלוגים ותשלומים.
והצעת חוק הפרשנות – הוספת הגדרה של נטייה מינית וזהות מגדר לכל חוק העוסק באפליה".

כדי לנצח את אותה התנגדות, הקים הורוביץ את שדולת הכנסת למאבק בהומופוביה ובטרנספוביה, בה שותפים מספר חברי כנסת, אך המחסום הפוליטי הוא קשה ביותר.

"כדי להתגבר עליו נחוץ שינוי פוליטי ובכך אני מתמקד. במקביל יש חשיבות גדולה בהגברת המודעות והניראות, ומכאן חשיבותו של הכנס. תודה למארגנים, ובעיקר תודה גדולה לפעילים הטרנסג'נדרים. אני מקווה שבמאמץ משותף נמשיך לקדם את ענייני הקהילה". 

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?