שחר גרמבק (41), יזם טכנולוגי וחברתי, נכנס לרשימת 100 המנהלים הגאים המובילים בעולם לשנת 2020 של Yahoo Finance למקום ה-35. הרשימה שמתפרסמת כל שנה זה קרוב עשור, מציגה את 100 המנהלים הגאים המובילים, 100 מנהיגי העתיד הגאים ו-50 בעלי ברית של קהילת הלהט"ב, שהגיעו להישגים מרשימים בקריירה ופעלו לקידום זכויות הקהילה הגאה ומעמדה. לצד גרמבק, נכנסו השנה לרשימה מנהלים של חברות גוגל דל, גולדמן סאקס, פרוקטר אנד גמבל (P&G) ואחרות.

גרמבק שוחח הבוקר עם mako ושיתף כמה התרגש להופיע ברשימה המכובדת ולקבל הוקרה על העשייה החברתית והעסקית שלו. "אני שמח שיאהו מקדמים את הנראות של מנהלים להט"בים בכירים בחברות גדולות בעולם, שבחלק מהמקרים הם חווים תקרת זכוכית ולא מצליחים להגיע לעמדות בכירות כשהם מחוץ לארון", אמר. "אני מקווה שבשנה הבאה נוכל לראות ברשימה ישראלים נוספים". 

גרמבק, אבא לדניאל ואימרי, נבחר לאחד מ-100 המנהלים הגאים זו השנה הרביעית ברציפות. חברת הסטארט-אפ שהקים - Reps AI, מספקת פתרונות לטיפול בלקוחות לחברות גלובליות מובילות בענפי הקמעונאות והתעופה ונרכשה לאחרונה על ידי KMS Lighthouse. המיזם שהקים נותן פתרונות של בינה מלאכותית למרכזי שירות לקוחות ולומד לענות על בסיס השאלות והתשובות שענו נציגי שירות הלקוחות בעבר. 

שחר גרמבק (צילום: לוס דנוס, פרטי)
חברי ארגון LGBTech, לקידום קהילת הלהט"ב בשוק התעסוקה | צילום: לוס דנוס, פרטי

לאחרונה, גרמבק גם הפך לנציג הגאה הראשון בוועדה המייעצת לנציבות לשוויון הזדמנויות בעבודה בישראל. "מדובר בהישג לקהילה הגאה ואני מודה לשר הרווחה ולנציבה לשוויון הזדמנויות שנרתמו לקדם את המהלך", אמר. "כחבר הוועדה אקדם יותר שוויון לקהילה במקומות עבודה ולפעול להיאבק באפליה בתעסוקה". 

גרמבק ייסד גם את ארגון LGBTech, שפועל לקדם שוויון לקהילת הלהט"ב בשוק התעסוקה בישראל. הארגון, אותו הוא מנהל בהתנדבות מלאה, משתף פעולה עם עשרות חברות במגוון תעשיות במטרה לסייע להן ביישום סביבת עבודה כוללנית עבור להט"בים, הן באמצעות שיפור תרבות ארגונית ומדיניות החברה ביחס לקהילה הגאה. 

לצד זאת, לקהילה הגאה בישראל קיימת עוד דרך משמעותית בדרך לשוויון מלא. לפי סקר שפרסם LGBTech לפני שנה, כ-30 אחוזים מחברי הקהילה הגאה חוו אפליה במקום העבודה, בכל הענפים, כולל עובדים במגזר הפרטי, הציבורי והחברתי. מתוכם, 90 אחוזים אמרו שמעולם לא דיווחו על אותה אפליה לאף גורם, ולכן גם לא טופלו. 62 אחוזים ציינו כי יחשבו פעמיים לגבי יציאה מהארון בעבודה ובפועל, 11 אחוזים העידו כי הם נשארים בארון במקום העבודה. 

"הרשימה החשובה הזו עוזרת לחברי וחברות הקהילה, ובטח אלו שכרגע בארון, להאמין שאנחנו מסוגלים להגיע רחוק בקריירה", סיכם גרמבק. "זו רשימה שעוזרת להילחם בסטיגמה שעדיין קיימת בקרב החברה הכללית, בה מסווגים להט"בים לתפקידים וענפים מסוימים כמו תקשורת, עיצוב ועוד".