>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

"לא תהיה הקפאת בנייה נוספת". נתניהו (צילום: AP)
מקומו מובטח. נתניהו | צילום: AP
אחרי כשבועיים של ההפסקה שיצר מבצע עמוד ענן, חוזר סדר היום הציבורי לעסוק במערכת הבחירות, כשתשומת הלב היום (א') מופנית אל הפריימריס בליכוד. מלבד הקרבות המרכזיים בין הרשימות חיים כץ, כרמל שאמה ומשה פייגלין, מנסה גם גאווה בליכוד להשפיע, ופרסמה רשימת מומלצים משלה, הכוללת ארבעה שרים, שני חברי כנסת ומועמדת חדשה. מפתיעה בהיעדרה מהרשימה היא סגנית השר גילה גמליאל, מהידידות הוותיקות של קהילת הלהט"ב, עוד כשהדבר היה לא הכי פופולרי.

"גאווה בליכוד קמה במטרה לקדם זכויות להט"ב בליכוד", נכתב בנייר העמדה של התא הגאה במפלגת השלטון. "אנחנו רואים חשיבות עליונה בתמיכה של כלל חברי גאווה בליכוד במי שמזדהה עם מטרותינו אלה, ותמיכה זו היא בראש ובראשונה בהצבעה עבור מועמדים אלה בבחירות המקדימות.

"על כן, גיבשנו באמצעות מועצת גאווה בליכוד את הרשימה הבאה, הכוללת את החברות והחברים שתמכו פומבית באופן המרבי בקבוצה ובמטרותיה".

יעלון מקבל תמיכה – למרות שנשמע למשמעת הקואליציונית

את הרשימה פותח שר החינוך, גדעון סער, שעל פי נייר העמדה, "קידם את האג'נדה הלהט"בית במשרד החינוך, ויצא בפומבי נגד הקריאות ההומופוביות שעלו מהכנסת היוצאת".

לאחר מכן מופיעה שרת התרבות, לימור לבנת, שהייתה מהיחידות שהגיעו מטעם הליכוד לתמוך בקבוצה בכנס השדולה למאבק בהומופוביה שנערך בכנסת. לבנת אף נפגשה בלשכתה עם חברי מועצת גאווה בליכוד והתחייבה לסייע ככל יכולתה לפעילויות הקבוצה.

מדד המנהיגות של גדעון סער (תמונת AVI: mako)
קידם את הנושא הלהט"בי במשרד החינוך. גדעון סער | תמונת AVI: mako
מומלץ נוסף הוא המשנה לראש הממשלה, משה בוגי יעלון, שהביע את תמיכתו בנישואים בין בני אותו מין בישראל. למרות שבסופו של דבר נעדר מההצבעה על הצעת החוק לחופש בחירה בנישואים, בשל משמעת קואליציונית, בגאווה בליכוד מנמקים את הבחירה ביעלון בכך שבמעשהו הוא למעשה הביע את מחויבותו לזכויות להט"ב.

סגן יו"ר הכנסת, ח"כ אופיר אקוניס זוכה לתמיכה בנימוק שמדובר מהתומכים הראשונים של גאווה בליכוד, ומאז תומך בה בכל הזדמנות ומעל לכל במה. השר לענייני מודיעין, דן מרידור, מקבל את תמיכת התא בשל תמיכתו בנישואים בין בני אותו מין וכן מכיוון שהביע תמיכה בממשלה בהצעת החוק לעיגון האיסור על אפליית להט"ב בחוק – אך נשאר בדעת מיעוט.

"החוזר בתשובה" שזוכה לתמיכה: השר מיכאל איתן

מומלץ נוסף של התא הגאה בליכוד הוא דוגמה למה שרבים בתא מזהים כ"חוזר בתשובה": השר הממונה על שיפור השירות לציבור, מיכאל איתן.

אין תמונה
יש לך בית. גאווה בליכוד
בעבר ניסה איתן להעביר חוק עוקף בג"ץ שיבטל את ההחלטה לרשום בתעודת הזהות הישראלית נישואים בין בני אותו מין שנעשו בחו"ל. מאז, אומרים חברים בגאווה בליכוד, הוא הספיק להצביע בעד האיסור על אפליית להט"ב, לפעול נגד הומופוביה ולתמוך בתא הגאה.

הבאה בתור ברשימת המומלצים היא ח"כ מירי רגב, המכונה "ידידת קבוצת גאווה בליכוד, אשר הייתה מחברות הכנסת היחידות שהגיעו מטעם הליכוד לתמוך בקבוצה בכנס השדולה למאבק בהומופוביה שנערך בכנסת. הביעה את נכונותה לסייע ביוזמות למניעת אפליה בכלל, ובצה"ל בפרט".

הפנים החדשות ברשימה היא קטי שטרית, שהייתה בעבר ראש המטה של גדעון סער, וארגנה את הפגישה בינו לבין גאווה בליכוד.

"אין ברשימות אלה כדי לפסול מועמד כזה או אחר"

בנוסף לרשימת המומלצים, מפרסמת הקבוצה גם רשימה של שישה חברי כנסת אותם מציין התא הגאה בליכוד לטובה, והחברים מתבקשים לבחור ארבעה מתוכם. הרשימה כוללת את סגנית השר, גילה גמליאל, שלמרבה ההפתעה לא נכללה ברשימת שמונת המומלצים.

מירי רגב
אחת מידידות הקהילה. מירי רגב
גם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, מופיע ברשימה, למרות שאמר כי הוא חושב שהחברה הישראלית אינה בשלה לנישואים בין בני אותו מין. ריבלין, אומרים בגאווה בליכוד, הביע מעל לכל במה אפשרית את התנגדותו להומופוביה, הגיע מדי שנה לכנס של השדולה נגד הומופוביה בכנסת והגיע גם לחנוכת מרכז ניר כץ למלחמה באלימות.

עוד מופיעים ברשימה המשנית: שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, ח"כ כרמל שאמה הכהן וח"כ ציון פיניאן.

"למזלנו, בליכוד המאבק הוא קשה, והיו חברים יקרים שתמכו בקבוצה וסייעו לה, ועל כן זכו לתמיכה נלהבת של חלק מחברי המועצה, אך בספירת הקולות, נותרו מחוץ לשמינייה", נכתב ברשימת המומלצים. "על כן מצאנו לנכון להוסיף גם את שמותיהם כמומלצים, עבור החברים שמעוניינים להוסיף את שמותיהם בארבעה הנותרים.

מעבר לשתי רשימות אלה, יש רבים וטובים מבין המועמדים בבחירות המקדימות בליכוד, ואין ברשימות אלה כדי לפסול מועמד כזה או אחר. אנחנו מאחלים הצלחה לכל חברי המפלגה בבחירת הרשימה הטובה ביותר".