מדור פרינג' במשרד התרבות העניק השבוע לתהל (התיאטרון הגאה) תמיכה תקציבית ראשונה מאז הקמתו. בתיאטרון מודים למשרד התרבות על התמיכה שהתקבלה ואפשרה למעשה את המשך פעילותו. התמיכה התקבלה באופן עצמאי ולא כחלק מסל התמיכות שהבטיח האוצר לארגוני הקהילה. תהל פועל כבר שש שנים במימון עצמאי וללא כל תמיכה. 

>> "זה שאני פמית לא אומר שאני רוצה להיות הנחדרת הבלעדית"

>> תאלין: "טרנסית שעובדת בזנות מתחילה להתרגל לרמת חיים אחרת"

ההצגה שקיבלה תמיכה היא "הכלב הקטן צחק", מחזה מאת דאגלאס קארטר בין שמביימת ורד פלדמן ("האלופה", "מסודרים"). ההצגה עוסקת במחיר החשיפה בעולם הבידור ובהשאלה לחשיפה של כולנו ביום יום. פלדמן: "אני מאוד מעריכה את האומץ והיצירתיות של תהל. המחזה מעניין אותי במיוחד ורלוונטי לכולנו במיוחד היום שבנוסף לשחקנים ומפורסמים שמתמודדים עם ההשלכות של חשיפה ציבורית, רובנו מוותרים על הפרטיות שלנו כדי להיות רלוונטים ומעודכנים. תיאטראות כמו תהל נותנים מקום לביטוי אחר ומאפשרים במות נוספות ליוצרים ולשחקנים, לכן יש להם תפקיד לא פחות חשוב מתיאטרון רפרטוארי".

ורד פלדמן (צילום: דביר כחלון)
פלדמן. "מאוד מעריכה את האומץ והיצירתיות של תהל" | צילום: דביר כחלון
תהל הוקם על ידי גרי בילו ז"ל, המנהל המיתולוגי של בית ספר למשחק "בית צבי", יחד עם קבוצה של בוגרות ובוגרי בית הספר. בשנים מאז הקמתו העלה התיאטרון כעשרים הצגות, ושיחקו בו שחקנים מהשורה הראשונה בארץ (מירב גרובר, אבי מצליח, אלי דנקר, רויטל זלצמן ועוד). התיאטרון הצליח למכור כרטיסים ולהתקיים במינימום האפשרי. ב-2016 הציג התיאטרון ביהוד, נס ציונה, ירושלים, ת"א-יפו, חיפה ומצפה רמון.

כל התיאטראות בארץ, הגדולים והקטנים, זקוקים לתמיכה כדי להתקיים. מתן התמיכה לתהל מצביע על כך שמשרד התרבות רואה בתיאטרון גוף מקצועי, עם אמירה חשובה ביצירה הישראלית. יש כאן גם מסר לקהילה הגאה שמקבלת הכרה כנושא בפני עצמו בתרבות בישראל.

יו"ר התיאטרון שמרי סגל: "תיאטרון תהל הוא מוסד התרבות היחיד שמספק בית ליוצרים ויוצרות מקומיים מהקהילה הגאה. מתוך המאבק של הקהילה להכרה ולזכויות, צומחת תרבות עשירה שזקוקה לבית. תמיכת המדינה בתיאטרון היא הכרה בזכותנו כקבוצת מיעוט לתרבות קהילתית עצמאית. אנו מביאים תוכן אומנותי משמעותי בנושאים להט"בים לכל קצות הארץ ולכל הגילאים, ואנשים מתעניינים ורוצים לראות. בהצגה ביהוד, הצגה קשה שעוסקת ברצח על רקע להט"בופובי, הקהל היה בדממה כשההצגה נגמרה, אנשים לא יכלו לזוז מהמקום. זה לא קהל שנחשף לנושאים האלו ביומיום, אנחנו מביאים את זה אליהם. אנחנו רוצים להופיע בכל פינה בארץ, ובשביל זה אנחנו צריכים תקציב".

שמרי סגל (צילום:  יח"צ)
סגל. "מביאים תוכן אומנותי משמעותי בנושאים להט"בים לכל קצות הארץ" | צילום: יח"צ

>> "הליצן העירום" ממציא אורגזמה מסוג חדש

>> "ייתכן שאיבדתי את אחי הגדול - בפעם השנייה"