"בית דרור", קורת גג המיועדת לנוער להט"בי בסיכון, השיקה אתר חדש שתורגם כמעט במלואו לערבית. האתר החדש, שעוצב כולו על ידי מתנדב, בר עמיר, עלה לאוויר בחודש האחרון, זאת כדי להנגיש את המענה החשוב לחברה הערבית, שפעמים רבות חבריה מגיעים להוסטל בלי ידיעת השפה ומחפשים מידע בשפתם. האתר החדש, לצד גיוס מתנדבים ועובדים ממוצא ערבי ותהליכים נוספים נועדו להפוך את המרחב כולו לדו לשוני. 

"בית דרור" שייך לרשת המענים של רשות חסות הנוער של משרד הרווחה ומתופעל על ידי עמותת "אותות - דלת לחיים חדשים". הוא קיים מאז פברואר 2002 ונותן מענה לכ-80 בני נוער להט"בים בגילאי 12-18, המגיעים מרקעים מגוונים - מגדר, נטייה מינית, דת ומצב סוציו-אקונומי; חלקם על רקע משבר רגעי וחלקם לאחר הזנחה ארוכה וממושכת.

בית דרור (צילום: רועי אבן)
צילום: רועי אבן

למרבה הצער, אנחנו עדים בשנים האחרונות לעלייה של בני נוער ממוצא ערבי המבקשים מקלט בבית דרור, ובשנתיים האחרונות קרוב ל-40 אחוז מהפונים הם מהמגזר הערבי. בני נוער וצעירים להט"בים מהחברה הערבית מתמודדים עם חוסר קבלה ואתגרים רבים, כאשר המקרה החריג ביותר התרחש ביולי בשנה שעברה, אז התבצע ניסיון רצח של נער הומו מהישוב טמרה שבצפון הארץ. האירוע התקיים בסמוך לבית דרור ובימים אלו מתנהל משפט כנגד שני אחיו של הצעיר, החשודים בניסיון רצח. 

"אחרי כמעט עשר שנים מאז שעלה האתר הקודם, אני גאה על האתר החדש ובצוות המתנדבים שעבד עליו וביחוד לבר עמיר הנפלא", אומרת יעל סיני, מנהלת בית דרור. "האתר החדש נותן מענה מותאם יותר לבני הנוער שמגיעים אלינו. מעבר להיותו אסתטי ונעים לעין, הוא מתורגם לערבית כמעט במלואו ומאפשר גישה נוחה ומהירה ליצור איתנו קשר, לייעוץ, תמיכה, עזרה עם המשפחה ומקום לישון עבור כל בני הנוער ברחבי הארץ שזקוקים לנו - יהודים או ערבים, דתיים או חילוניים, מכל מקום ומכל מגדר. באתר אפשר למצוא גלריה וירטואלית שנותנת הצצה לבית, שאלות ותשובות נפוצות, הכרות עם אנשי הצוות וסיפורים אישיים. פשוט גאווה". 

בית דרור (צילום: ערן אבן)
צילום: ערן אבן
בית דרור (צילום: ערן אבן)
צילום: ערן אבן