>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

רוי פרימן (צילום: תומר ושחר צלמים)
רוי פרימן | צילום: תומר ושחר צלמים
אנחנו הישראלים אוהבים להיות צינים, ולשאול כל עולה חדש ממדינה מערבית: "למה באת לפה?", כאילו עשה טעות חמורה. אבל אם נזנח לרגע את הציניות, זה באמת מרגש לראות אנשים עם רגשות ציוניים, אולי אפילו רומנטי. אולם, בין הפרויקטים הרבים שמפעילה המדינה לקליטת עולים, עדיין לא מופעל כזה הפועל למען להט"בים. כדי לתת מענה לחלל הריק הקיים, החליט העולה רוי פרימן להרים את הכפפה, והקים את עמוד הפייסבוק LGBT Olim.

פרימן, בן 39, עלה לפני כשנה לארץ. הוא במקור מלונדון, וחי כמה שנים באוסטרליה. כיום הוא מתגורר עם בן זוגו בתל אביב, ועובד בחברת היי-טק.

"הבנתי שאין ארגונים שבאמת מתמקדים בעולים להט"בים", מסביר פרימן. "הסוכנות היהודית עוסקת בקליטת עולים, אבל אין להם תכנית ייעודית לקהילת הלהט"ב. אירועים רבים בקהילה לא מתפרסמים בשפות זרות, אלא אם מדובר באירועים גדולים.

"גם באגודה וגם בבית הפתוח יש קבוצות לדוברי אנגלית, אבל הן לא מיועדות באופן ממוקד רק לעולם. מלבד זאת, אנחנו שואפים לגייס לקבוצה דוברי שפות נוספות. אנחנו רוצים שהעמוד יפעל בעוד שפות חוץ מאנגלית, בהן הוא פועל כרגע, ואנחנו קוראים לדוברי שפות כמו רוסית, ספרדית, צרפתית וכל שפה נוספת להצטרף אלינו"

לחלוק יחד חוויות הקשורות לעלייה

הקבוצה החדשה מיועדת לאנשים שכבר עלו לארץ או לכאלה שמתכננים לעלות. מלבד פרסום אירועים לשפות זרות, המטרה היא גם להיפגש ולקיים אירועים ייחודיים, כמו גם לחלוק יחד חוויות הקשורות לעלייה.

על מנת להפיץ את קיומו של עמוד הפייסבוק, נעזר פרימן בגורמים שונים שנרתמו לנושא, בהם, ארגון A Wider Bridge, העוסק בחיזוק הקשר בין יהודים להט"בים בתפוצות לבין מדינת ישראל.

"אנחנו מתכננים לקיים אירוע לקבוצה בחודש הגאווה", אומר פרימן. "אנחנו גם מתכוונים להגיע למצעדי הגאווה באשדוד ובחדרה, שיש שם ריכוזים גדולים של עולים. אנחנו מקווים לגדול ולצמוח משם. יהיה נהדר להביא קבוצות נוספות ממקומות נוספים ולבנות מן קהילה".