>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

האזינו לריאיון (צילום: חדשות 2)
פשע שנאה. הנאשם חגי פליסיאן | צילום: חדשות 2
לקראת גיבוש כתבי האישום נגד חגי פליסיאן ושאר החשודים ברצח בברנוער, דורשת האגודה למען הלהט"ב מהפרקליטות לכלול בכתב האישום עבירה של פשע שנאה. בפנייתה הדגישה האגודה כי חוק העונשין קובע במפורש שהעובר עבירה מתוך מניע של עוינות כלפי ציבור מחמת נטייה מינית – דינו כפל העונש הקבוע לאותה עבירה או מאסר עשר שנים.

>> הרצח בברנוער: זה עדיין פשע שנאה – לא "נקמה אישית"

"על רקע הכרת המשטרה בכך שמדובר בפשע שנאה לכל דבר ועניין והיעדר ספק שבחירת קורבנות העבירה נבעה בשל נטייתם המינית, מתבקש לכלול אישום בעבירה זו כחלק מהעבירות שבוצעו על ידי החשודים" אומרים באגודה.

באגודה ציינו במכתב: "ככל שהעבירות המיוחסות לאותם חשודים הינן עבירות שניתן להעמידם לדין לפי סעיף 144, סעיף קקטן ו' (א), לחוק העונשין ('עבירות שנאה'), תעשה הפרקליטות שימוש בסעיף ותעמיד את החשודים לדין בגין נסיבה מחמירה זו".

"הכללת פשעי שנאה נושאת מסר ציבורי חשוב"

כמו כן, במכתב ציטטה האגודה את שופטת בית המשפט העליון, אסתר חיות, שהכירה אף היא בפיגוע הירי בברנוער כפשע שנאה ולא סתם עוד פיגוע ירי על רקע פלילי.

"נראה כי תופעות של שנאה כלפי חברי הקהילה הגאה אשר לעתים מתורגמות לאלימות קשה ואף למעשים של רצח וניסיונות לרצח (ראו למשל מעשי הדקירה שאירעו במהלך מצעד הגאווה בירושלים בשנת 2005 והאירוע מאוגוסט 2009 בברנוער בתל אביב, בו נרצחו שניים ונפצעו רבים), מצביעות על כך שעוד ארוכה הדרך עד להטמעה ראויה של ערכים מוגנים אלה בציבוריות הישראלית", כך לשון הציטוט.

ראש תחום חקיקה ופרלמנט באגודה למען הלהט"ב, בן אילן, מסר: "בשבועות הקרובים צפויה לעלות לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה הצעת החוק לפיצויים לנפגעי הירי בברנוער, ולאישום בפשע שנאה יש משמעות בכל הנוגע לתמיכה שתינתן להצעת החוק.

"חשוב להבין שאמנם מדובר בעבירה שהענישה עליה אינה חמורה בהשוואה לעבירות הרצח עצמן, ולכן הפרקליטות אינה נוהגת לכלול אותו בעבירות רצח, אך היא נושאת מסר ציבורי חשוב".

>> הרצח בברנוער: 4 שנים ששינו את הקהילה