הרמת כוסית ומסיבת עיתונאים מיוחדת של הבית הפתוח לגאווה וסובלנות בירושלים נערכה לקראת מצעד הגאווה, שיתקיים ב-21 ביולי בעיר. האירוע שהתקיים במשרדיה של הפילנתרופית לין שוסטרמן, תומכת הבית הפתוח בירושלים, נערך לכבוד מצעד הגאווה שיתקיים ב-21 ביולי בירושלים.

>> "הרבנים דחפו אותי לצאת מהארון": 6 הומואים דתיים נחשפים

>> אהבה מנצחת: אלבום החתונה הגאה של לי ושירן

במהלך האירוע הצהירה מנכ"לית הבית הפתוח שרה קלה מאיר כי "המציאות בה חברי הקהילה הלהט"בית שנולדו וחיו לאורך כל חייהם בעיר ירושלים לא יכולים להסתובב בביטחון בעירם, להשכיר דירה או למצוא עבודה, חייבת להשתנות. בישראל של 2016 לא יכול להיות שיהיו שריפות של דגלי גאווה, איומים בלתי פוסקים, גידופים ואלימות פיזית ממש כלפיי חברי הקהילה הגאה, ולא כלפיי אף קבוצה אחרת התומכת בערכי השוויון והסובלנות אליהם אנו קוראים. אנחנו מזמינים מכאן את כל מי שרואה את ערכי השוויון והסובלנות כערכיו לבוא לצעוד אתנו ב-21 ביולי במצעד הגאווה בירושלים". בהמשך היא ציינה שנציגי המשטרה שהוזמנו לדבר אך ובחרו שלא להגיע, אישרו את תוואי המצעד שהורחב מהמסלול של השנה שעברה.

מפת מצעד הגאווה בירושלים 2016
מסלול המצעד החדש והמורחב

הפילנתרופית לין שוסטרמן ברכה את הנוכחים והדגישה כי "עלינו להשמיע את קולות שיראו כמה חשוב הנושא הזה. אסור לנו לפחד להשמיע את קולנו". סגן ראש עיריית ירושלים, עופר ברקוביץ' הוסיף: "היום בישראל, כמו במקומות אחרים בעולם אנחנו עדים לאירועים קיצוניים. אנחנו כאן בירושלים צריכים לעודד גופים המעוררים את השיח הנאור. כעירייה, אנחנו מסתכלים קדימה לראות כיצד אנחנו יוצרים מפגשים בין קהילות שונות ומעוררים שיח והידברות. כמו כן, כל קהילה צריכה לדעת שיש לה מקום בירושלים ושהיא 'כאן כדי להישאר', אנחנו אתכם".

מתנדב הבית הפתוח, חאלד אלקם סיפר את סיפורו האישי: "להיות חבר בקהילה הגאה בירושלים, בפרט כערבי ממזרח ירושלים זה דבר לא פשוט. איומים ואלימות הם חלק יומיומי מהחוויה שלנו בעיר, ובלא מעט מהמקרים אנחנו נאלצים לברוח, לישון אצל חברים ואפילו ברחוב, מחשש שרודפים אותנו. חברים רבים שלי, שהיה להם פחות מזל ממני, לא הצליחו לעמוד בקושי הזה ונאלצו לעזוב את העיר או את ישראל בכלל. אני קורא ומזמין את כל מי שירושלים חשובה לו, ירושלים של שלום ודו קיום, של קבלת האחר וחופש הביטוי, להגיע למצעד. לעזור לנו בבית הפתוח ליצור עיר שמקבלת ואוהבת את כולם".

היערכות שיא. המצעד בשנה שעברה (צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל)
מצעד הגאווה בירושלים בשנה שעברה | צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל

בהמשך האירוע הקדישה הזמרת קורין אלאל, בביצוע מרגש וייחודי, את "שיר לשירה" לזכרה של שירה בנקי ז"ל ולכבוד משפחת בנקי שנכחה באירוע. אלאל סיפרה כי "השיר הפך להיות השיר של שירה ובכל הופעה אני מספרת את סיפורה".

עוד נכחו באירוע: ראשי הקהילה הירושלמית ונציגי הבית הפתוח לגאווה וסובלנות בירושלים, קרן קצמן, נציגת ארגון ג'וינט ישראל וקרן Morning Star ותורמים מכובדים נוספים.

הבית הפתוח לגאווה וסובלנות בירושלים הוא המרכז של הקהילה הלהט"בית בירושלים וסביבתה, המהווה נדבך בלתי-נפרד במרקם החברתי והפלורליסטי של העיר. העמותה הוקמה בשנת 1997 ובמרוצת השנים, ומתוך צורך שעלה בקרב הקהילה, צמחה להיות הארגון הלהט"בי עם היקף השירותים הגדול ביותר בישראל. מעבר להפקת מצעד הגאווה בירושלים, הבית הפתוח מתמקד בבניית קהילה, מקדם פרויקטים חינוכיים ושינוי חברתי, ומספק שירותי בריאות ורווחה  מגוונים לאלפי בני אדם בכל שנה.

"פרח מקסים": שירה בנקי למנוחות
זוכרים את שירה | צילום:

>> מחריד: ניסה לרצוח את בנו "המפלצת" בעל שני אברי המין

>> האם כל ההומופובים באמת הומואים? מדעית הוכח שכן