סאהר מונדר (ساهر منذر), כוכבת רשת טרנסג'נדרית מוכרת בחברה הערבית בישראל ובחו"ל, הותקפה באכזריות בשישי בערב בדירתה שבצפון הארץ על ידי צעיר פלסטיני, שנעצר לחקירה מאז התקרית. לדבריה של מונדר, הצעיר ריסס עליה לפתע גז מדמיע והחל להכות אותה נמרצות. 

"הייתי בשוק. התחלתי לבכות וצעקתי אבל זה לא עזר", מספרת מונדר בבכי בשיחה עם mako, מספר ימים לאחר שהתאוששה מהתקרית שהותירה אותה בטראומה. "הוא חנק אותי ואני האמנתי שאני הולכת למות, שאלו השניות האחרונות של החיים שלי". 

מונדר מספרת כי התוקף הרביץ לה בכל חלקי גופה, ואילו היא ניסתה במהלך המאבק עמו להתגונן באמצעות שוקר חשמלי. "ניסיתי להוציא את השוקר כדי שיהיה לי איך להתמודד איתו ובסוף הצלחתי להגיע לצוואר שלו", היא נזכרת. "הוא התרחק קצת, אבל אז חטף ממני את השוקר. הוא לא הצליח להשתמש בו נגדי, למזלי. ניסיתי לצאת מהדירה פעמיים והוא חסם לי את הדרך, אבל בפעם השלישית פתחתי את הדלת וצרחתי כדי שכולם ישמעו ויבואו לעזור לי". 

אחרי מאבק ממושך, סאהר הצליחה להבריח את התוקף מדירתה. היא הזעיקה כוחות משטרה, וכשאלה הגיעו וראו את מצבה הם הזמינו סיוע רפואי, שליווה אותה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כשהיא סובלת משבר באף וחבלות בגופה ובפניה. 

סאהר מונדר בתיעוד מבית החולים רמב"ם בחיפה (צילום: tiktok)
סאהר מונדר בתיעוד מבית החולים רמב"ם בחיפה | צילום: tiktok

לטענתה של מונדר, בבית החולים היא זכתה ליחס מזלזל מצד אנשי הצוות הרפואי. "כשנכנסתי לשם ראו את הפנים ואת הגוף שלי בכל המיון", היא טוענת. "אחים ואחיות דיברו עלי וצחקו. ביקשתי לעבור לחדר פרטי וזה לא עזר, אז ישבתי בסוף המסדרון כדי שלא יראו אותי. הייתה שם מישהי שצילמה אותי. צילמתי אותה בחזרה ואז באו אנשים מהביטחון ואמרו לי למחוק את התמונות או שאני יוצאת מבית החולים". 

בבוקר שלמחרת, ניגשה סאהר לתחנת המשטרה כדי להגיש תלונה. "חיכיתי במשך שלוש שעות עד שיתייחסו אלי", אמרה מונדר הנסערת. "מאז שהגשתי את התלונה הם התקשרו כל הזמן לבקש עוד מידע וכל פעם דיבר איתי חוקר אחר. הרגשתי שהם לא מבינים את המצב שלי ולא יודעים איך לעזור לי", משתפת מונדר. "רק היום דיברה איתי חוקרת בערבית והיא התייחסה אלי בצורה יפה". 

מספר ימים לאחר התקיפה הקשה, הצליחה מונדר לאתר את חשבון הפייסבוק של התוקף ומקום עבודתו באזור המרכז. היא התקשרה למוקד 100 ובעקבות כך הוא נעצר והובא לתחנת המשטרה בחיפה. "אני לא מקבלת את הדרך שבה התייחסו אלי במשטרה", אומרת מונדר. "בסיום החקירה אמרתי להם שאני מדברת עם התקשורת והם אמרו לי שלא לדבר על הנושא, שזה יכול לפגוע בחקירה. עניתי שאין חוק שאומר שאני לא יכולה לדבר על זה עם התקשורת, שאני יודעת שהתקשורת מפעילה לחץ על המשטרה ובגלל זה אני מדברת עם עיתונאים ועם מי שרק צריך. לשמחתי, עכשיו המשטרה מטפלת כמו שצריך במקרה ועושה את העבודה שלה".  

סאהר מונדר
סאהר מונדר

למרות שהתוקף נתפס, מונדר משתפת שהיא מתמודדת עם טראומה קשה בעקבות האירוע, ממנו ניצלה בנס. "אני מפחדת שיבואו אלי הביתה. אני ישנה אצל חברות ולוקחת תרופות, אבל לא נרדמת", היא אומרת. "גם אחרי שהוא יצא מהדירה הוא המשיך לאיים עלי. התקשר ואמר שאם אני אלך למשטרה הוא יביא את החברים שלו והם יהרגו אותי. גם ההורים שלו אמרו לי שהם ישלמו לי 100 אלף שקל אם אני אסגור את התלונה במשטרה, אבל אני לא מוכנה למכור את עצמי בשביל כסף".

למרבה הצער, זו אינה הפעם הראשונה בה מונדר, לה יש יותר ממיליון עוקבים ברשתות החברתיות, סופגת אלימות על רקע להט"בופובי. רק לפני שבועיים פרסמנו כי היא חוותה ניסיון תקיפה ברחובות חיפה, לאחר שהצטלמה לטובת סרטון לרשתות החברתיות כשהיא לובשת שמלת כלה צהובה ובידה זר פרחים. אז, תועד גבר צעיר רודף אחריה כשבידו לבנה, בזמן שהוא צועק, מקלל ומאיים שירצח אותה. בסיוע עמותת "הבית" השונה להעצמת הקהילה הגאה הערבית בישראל, הגישה סאהר תלונה בתחנת המשטרה. משטרת ישראל מסרה בתגובה לפניית mako כי החקירה הנוגעת לתלונה עדיין מתנהלת. 

בשנה שעברה, לאחר שחזרה מונדר מבילוי עם חברים לכיוון חיפה והמתינה ברכב לפני מחסום משטרתי שגרתי, צעיר ערבי שזיהה אותה וישב ברכב סמוך ניפץ את שמשת הרכב וחזר מחויך לרכבו. לפני כשנתיים היא עברה ניסיון חטיפה אלים בזמן נסיעה מעכו לחיפה, על ידי קבוצת נערים מהחברה הערבית. 

סאהר מונדר (צילום: Eleasso, פרטי)
סאהר מונדר | צילום: Eleasso, פרטי

 

ההתארגנות הערבית הגאה "בית אל-מים" מסרה: "תקיפה נגד חברת קהילה היא תקיפה נגד כולנו. לא נסכים לשום אלימות נגדנו בחברה הערבית. כמו שהיינו שם בשביל סאהר, נסייע לכל אחד ואחת שיפנו אלינו. אנחנו מזמינים את כל מי שמעוניין לא להישאר עם הקשיים לבד לפנות לקו הקשב שלנו בערבית, או לדווח על מקרה להט"בופובי ולקבל סיוע משפטי. הקהילה שלנו חזקה ותהיה שם עבור כל אחד ואחת".

ח״כ אבתיסאם מראענה שמסייעת לסאהר מסרה: "אני הכתובת הראשונה שאליה פונה סאהר בכל שעה ביום ובלילה. סאהר נמצאת במעגל האלימות הרבה זמן וכל ניסיון להציע לה להיכנס למסגרת מוגנת התקבל בסירוב. לאחר התקיפה האחרונה והמזעזעת, סאהר ביקשה לצאת מהארץ. אני מנסה לסייע לה במקלט כמו שעשיתי בעבר עבור אחרים שביקשו לקבל מקלט בקנדה".

מבית החולים רמב"ם נמסר: "גב' מונדר אכן טופלה במיון רמב"ם ושוחררה תוך מספר שעות, אך טענותיה אינן מדויקות, בלשון המעטה. גב' מונדר הגיעה למיון בערב עמוס במקרי אלימות - דקירות ותאונות וקיבלה יחס זהה לכל שאר הפונים. למרבה הצער, למרות שלדבריה ביקשה פרטיות בחדר פרטי, בחדרי מיון בישראל אין חדרים פרטיים, על אחת כמה וכמה בחדרי מיון שבהם 150% תפוסה באופן קבוע. יחד עם זאת, היא בהחלט יכולה לשמור על פרטיות ע"י סגירת הוילונות סביב מיטתה. איש מהאחים והאחיות לא לעג לה. הם היו עסוקים בטיפול בעשרות מטופלים, חלקם במצב קשה בהרבה מזה של גב' מונדר. אין לנו מידע לגבי טענותיה שמטופלים אחרים במיון צילמו אותה, אך מה שוודאי, והיא גם מאשרת זאת בדבריה, היא צילמה מטופלת אחרת והתעמתה איתה. לאחר ששוטר ממשטרת ישראל שמוצב במיון נקרא למקום עקב העימות בין השתיים, גב' מונדר מחקה מיוזמתה את התמונות ממכשיר הטלפון ואיש לא איים עליה. אנו מאחלים לגב' מונדר רפואה שלמה". 

ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל רואה בחומרה אלימות מכל סוג שהיא ובהתאם לכך, מיד עם קבלת התלונה נפתחה חקירה במהלכה בוצעו מגוון פעולות שהביאו לחשיפת זהותו של החשוד במעשה ומעצרו ביום שלישי. נמשיך לחקור את המקרה ביסודיות". 

 

קו הקשב של "בית אל מים" ללהט"ב בשפה הערבית פועל בימי ראשון עד חמישי בין השעות 18:00-21:00 במס׳ 054-8732110 או בשיחה אנונימית באמצעות הצ'אט באתר