סיני הוא אחד היעדים הכי פופלריים לישראלים בתקופת חגי תשרי. במרחק של כמה שעות נסיעה ובמחירים זולים למדי, אפשר לזכות בשקט, נוף מדברי, חוף ים ואוכל טוב. עתליה ישראלי-נבו ושלושת מחבריה גם קיוו ליהנות משבוע חופשה בסיני, אך הופתעו לגלות כשלא הורשו לחצות את הגבול רק משום שעתליה היא אישה טרנסית. בפוסט שפרסמה בפייסבוק תיארה את היחס המשפיל של הפקידים המצרים במעבר הגבול.

"אחרי נהיגה של לילה עברנו את הצד הישראלי של הגבול. בצד המצרי עיכבו אותנו במשך קרוב לשלוש שעות, כשהדרכון שלי עבר בין פחות או יותר עשרה קציני גבול שהתלבטו מה לעשות איתו", היא משחזרת, "בסופו של דבר, לאחר שלא תקשרו איתנו, ייבשו אותנו וחיכינו, הודיעו לנו שאני מסורבת כניסה למצרים, בגלל שכתוב לי 'זכר' בסעיף המין בדרכון - ושכל מה שאני צריכה זה לשנות את הסעיף לנקבה. לא עזר כמה שניסינו להסביר שאין שום דבר לא תקף בדרכון - מבחינתם זה לא היה תקף. אני לא שמעתי עד עכשיו על מקרה שבו לא העבירו אדם טרנס מישראל את הגבול לסיני בגלל היותו טרנס. פגועות וחבולות ובהלם חזרנו לצד הישראלי, רק כדי שיבדקו לנו את הכבודה עוד פעם, יסרבו להחזיר לנו את מס המעבר ששילמנו (למרות שלא עברנו לשום מדינה אחרת בסופו של דבר), וליחס מזלזל וטרנספובי מצד אחת מפקחיות הגבול".

לצד האלימות שמופעלת על טרנסיות במעברי גבול, לעתים במדינות שאינן "ידידותיות" ללהט"ב, ישראלי-נבו הביעה פליאה מדוע המין שלה רלוונטי לפקידים בשדה התעופה או במעברי גבול בעולם: "המדיניות הטרנסופובית של מדינת ישראל בציון סעיף המין בדרכון פוגע בקהילה הטרנסית בצורה קשה. זו מדיניות הזויה ואלימה ואין שום צורך לציין את המין לא בדרכון ולא בתעודת הזהות. גם ככה הגוף שלנו חשוף לאלימות כל רגע ורגע ואין סיבה שגם התעודות שלנו יחשפו אותנו לאלימות, פגיעה ומחיקה. המדיניות הישראלית מחזקת דיכוי והטרדות של פעילים ואנשים שונים במעברי הגבול הישראלים", כתבה בפוסט.

לפני כחצי שנה, הוציא היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלביט, הנחייה המחייבת את המדינה למצוא פתרון לשינוי סעיף המין בתעודת הזהות עבור אנשים שעברו הליכים רפואיים באופן פרטי, ושלא דרך הועדה לניתוחים לשינוי מין בתל השומר. הנחיית היועץ אמורה לפתור את הקושי של טרנסג'נדרים שביקשו לשנות את סעיף המין בתעודת הזהות באמצעות רופא פרטי, מכיוון שהמדינה לא הכירה במכתב פרטי ודרשה תעודה ציבורית.

הנחיית היועץ חייבה את רשות האוכלוסין לפעול במהירות האפשרית להשלמת הטיפול בפניות הרבות שמחכות לטיפול. יחד עם זאת, היא אינה חלה על  אנשים טרנסים שאין להם מסמכי זיהוי שתואמים את הזהות שלהם. אך חרף הנחייה זו וחרף הבטחות רשות האוכלוסין בוועדה לביקורת המדינה שהתקיימה בשנה שעברה בכנסת, רבים בקהילה הטרנסית עדיין מתקשים לשנות את הסעיף בתעודת הזהות, וסיפורה של עתליה הוא אחד מיני רבים.

>> "אחרי שבן הזוג שלי מת, לא נרדמתי ארבעה ימים"

>> "כשאשתי הפילה, הבנתי שלא אוכל להמשיך לשקר"

>> במיטה עם מדונה: 16 בני ובנות הזוג של מלכת הפופ

מרשות האוכלוסין וההגירה בישראל נמסר: "מבדיקת המקרה עולה כי טענות הכותבת הן כלפי ביקורת הגבולות במצרים, שכן בביקורת הגבולות בישראל עברה ללא כל בעיה והמעבר אינו מותנה במין העובר או בלבושו. מעבר לכך, בכל הקשור לנושא השינוי פרטים במרשם האוכלוסין - רישום המין נעשה על פי חוק וכך גם שינוי הפרטים, לרבות מין, מחייבים הצגת תעודה ציבורית. עובדי הרשות אינם מורשים לשיקול דעת והחוק בעניין זה הוא ברור וחד משמעי. אנו עושים כל שניתן כדי להקל בנושא, וגם בסוגיית רישום הטרנסג'נדרים נעשו הקלות רבות מתוך רצון לסייע ולא להקשות".