לראשונה: יד בן צבי תקיים סיור בעקבות ההיסטוריה הגאה של ירושלים
הסיור "ירושלים של ורוד" שהתקיים בשנה שעברה בירושלים, מקבל חותמת ממלכתית: יד בן-צבי מציע לקהל הרחב להתחקות אחרי ההיסטוריה הגאה של ירושלים מאמצע המאה ה-19 ועד היום: על אהבות, בדידות, מאבקים וחלומות, סיפורים מפתיעים על אנשים מוכרים ומוכרים פחות – וכמובן, סיפורה של תנועת המחאה הגאה

כעת יוצא הסיור מחומות הבית הפתוח, ומקבל חותמת ממלכתית: יד בן-צבי, המוסד הממלכתי לחקר ירושלים, ארץ ישראל וקהילות ישראל במזרח, מציע לקהל הרחב להצטרף לסיורו של זעירא, במסגרת מרתון הסיורים השנתי של המוסד.
מהרובע היהודי - למרכז העיר
הסיור מתחקה אחר קורותיהם של בני קהילת הלהט"ב מאמצע המאה ה-19 ועד היום. במסגרת הסיור יספר זעירא סיפורים מפתיעים על אנשים מוכרים ומוכרים פחות, על אהבות, בדידות, מאבקים וחלומות.

כמו כן, יספר זעירא את סיפורה של תנועת המחאה הגאה בבירה בעשורים האחרונים, וינסה לבחון מתי בדיוק החלה להתהוות בירושלים קהילה של ממש – ואיפה היא היום.
הסיור יכלול את הרובע היהודי שבעיר העתיקה, יציאה מהחומות – ומשם למרכז העיר. הסיור יתקיים בשבת, 12 במאי, בשעה 16:00.
ניתן להירשם עד יום ראשון, 6 במאי, 02-5398855 או בטופס ההרשמה המקוון של יד בן-צבי (יש לבחור בקטגוריה "שבת אחר הצהריים" ואז לבחור בסיור מס' 115). המחיר: 75 שקלים בהרשמה טלפונית, 65 שקלים דרך האתר.