mako
פרסומת

אישה הצילה אדם שהותקף על ידי שמונה גברים

שתי תקיפות הומופוביות אחרי מצעד הגאווה בברלין: נערה בת 17 הותקפה לאחר שהתעמתה עם תשעה גברים שקיללו אותה. בתקרית אחרת הסתערו שמונה גברים על גבר בן 34, ולמרבה המזל הוא ניצל בנס בזכות תושייה של עדת ראיה שעברה במקום

מערכת mako גאווה
mako
פורסם:
מצעד הגאווה בברלין 2022
מצעד הגאווה בברלין 2022 | צילום: Christian Ender, GettyImages
הקישור הועתק

שתי תקיפות על רקע הומופובי התרחשו בברלין מיד לאחר מצעד הגאווה שהתקיים בעיר בשבת האחרונה. על פי המשטרה המקומית, תשעה תוקפים הכו שלושה בני נוער, ולאחר מכן הכו גבר נוסף בן 32.

על פי החשד, הקבוצה הסתובבה בשכונת מיטה בעיר בשעות הערב, עם סיום מצעד הגאווה. לאחר שנתקלה הקבוצה בנערות בנות 16 ו-17 ונער נוסף בן 15 שהיו לבושים בבגדים צבעוניים, הם החלו להעיר הומופוביות כלפיהם. אחת הנערות התעמתה עם הקבוצה, ועל פי החשד תוקף אחד העיף את הכובע שהיה על ראשה, דחף אותה לרצפה, וכשקמה - הכה אותה בפניה ונמלט מהמקום.

מספר שעות לאחר מכן, בלילה שבין שבת לראשון, עדת ראייה לתקיפה שהתרחשה במרכז ברלין מנעה אסון גדול יותר לאחר שהבריחה את התוקפים. בתקרית השנייה, קבוצה של שמונה תוקפים הסתערו על גבר בן 32, הפילו אותו לרצפה והחלו להכות אותו בראשו וכל חלקי גופו. אישה שעברה במקום הגנה בגופה על הקורבן, אז התוקפים החליטו להימלט מהזירה. הגבר פונה לקבלת טיפול רפואי כשהוא סובל מחתכים וחבלות.

כ-350 אלף אנשים השתתפו בשבת האחרונה במצעד הגאווה ה-44 בברלין, המוכר יותר בשם "יום רחוב כריסטופר" ומתקיים לזכר מהומות סטונוול שאירעו בניו יורק בשנת 1969. השנה זכו הגרמנים לראות לראשונה את דגל הגאווה מונף בגאון על בניין הבונדסטאג, בית הנבחרים הפדרלי של גרמניה.

דגל הגאווה בבונדסטאג, ברלין
דגל הגאווה על בניין הרייכסטאג, ברלין | צילום: Christian Ender, GettyImages