בית המשפט העליון דחה הערב (יום ב') את ערעורן של חמש מדינות שביקשו לאסור נישואים חד מיניים, ובכך סלל את הדרך להרחבה מיידית של נישואים גאים לחמש מדינות נוספות ולאלפי זוגות גאים באותן מדינות הממתינים להתחתן.

נישואים גאים (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
אלפי זוגות המתינו להחלטת בית המשפט כדי להינשא | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

השופטים דחו את בקשותיהן של אינדיאנה, אוקלהומה, יוטה, וירג'יניה וויסקונסין, שערערו על החלטת בתי המשפט הארציים שאישרו נישואים גאים בתחומם, וביקשו מבית המשפט העליון לאפשר להן להגביל נישואים אלה. סירובו של בית המשפט העליון לעיין בערעורים ודחייתם על הסף מסיימת באופן מיידי את הקפאת הנישואים הגאים במדינות אלה, שהוכרזה עד להחלטה בעניין העתירות.

החלטה זו מגדילה את מספר המדינות בארצות הברית המאפשרות נישואים גאים מ-19 ל-30, זאת לאחר ש-6 מדינות נוספות - קולורדו, קנזס, צפון קרוליינה, דרום קרוליינה, וירג'יניה המערבית ויומינג - הכפופות אף הן לפסיקה שהוקפאה בהמתנה לבדיקתו של בית המשפט העליון, יאלצו כעת לאפשר נישואים גאים בתחומן.

"משמעותה של החלטת בית המשפט להשאיר על כנן את ההחלטות המאפשרות נישואים חד מיניים היא שבקרוב זוגות הומואים יוכלו להינשא ב-30 מדינות, המייצגות 60% מהעם האמריקאי", אמר אוון וולפסון, נשיא 'החופש להתחתן', "אבל אנחנו מדינה אחת, עם חוקה אחת, ועיכוב החופש להתחתן על ידי בתי המשפט הארציים מאריך האפלייה בין מדינה למדינה ואת הפגיעה וההשפלה שההכחשה של נישואים גאים עדיין גורמת לזוגות רבים מדי במקומות רבים מדי".

הרוב הניחו כי השופטים ישמעו לפחות מקרה אחד מהמקרים שהונחו לפניהם ויוציאו פסק דין עם השלכות שנוגעות לכל ארצות הברית עד יוני הבא. אבל השופטים, אולי משום שחשו כי המדינה הולכות לכיוון לגליזציה של נישואים גאים ללא מעורבותם, בחרו לדחות את ערעורי המדינות על הסף בלי לדון בהם כלל.