mako
פרסומת

כדורגלנית טרנסג'נדרית נשארה ללא קורת גג לאחר שנאסר עליה לשחק

ליגת הכדורגל לנשים של אוסטרליה הודיעה לכדורגלנית הטרנסג'נדרית האנה מאונסי, שמשום שאינה יכולה להוכיח שרמות הטסטוסטרון שלה נמוכות מהגבול המקסימלי המותר לשחקניות, היא אינה יכולה להשתתף במשחקים. ההחלטה הותירה אותה ללא עבודה, ומאונסי נאלצה לוותר על מקום מגוריה: "זה די קשה למצוא עבודה ומקום מגורים בתור טרנסית"

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
הקישור הועתק

בחודש אוקטובר האחרון הכדורגלנית הטרנסג'נדרית האנה מאונסי קיבלה תשובה מליגת הכדורגל לנשים של אוסטרליה, בה נכתב שאסור לה להתחרות בליגה. בנימוק להחלטת הליגה לנשים נטען, שמשום שהאנה אינה יכולה להוכיח שרמות הטסטוסטרון שלה נמוכות מהגבול המקסימלי המותר לשחקניות, היא אינה יכולה להשתתף במשחקים. כעת היא חושפת את פרטי המקרה.

מאונסי גרה בעיר קנברה באוסטרליה, ושיחקה בקבוצת קפיטל טריטורי האוסטרלי. כשהגיעה לשלב בו היא יכולה להצטרף לליגה המקצועית, מאונסי נערכה לעבור להתגורר במלבורן. החלטה של הרגע האחרון לאסור עליה את ההשתתפות במשחקים, הותירה אותה ללא עבודה באופן לחלוטין בלתי צפוי.

"במשך רוב הזמן הם העמידו פנים שאני פשוט לא קיימת", מספרת מאונסי. ללא יכולת לפרנס את עצמה, מאונסי נאלצה לוותר על מקום מגוריה, וכדי למצוא לעצמה מקום החלה לעבוד בתור שומרת בתים. "זה די קשה למצוא עבודה ומקום מגורים בתור טרנסית", היא מצהירה, "בכנות, נמאס לי מכל זה".

בליגה האוסטרלית לנשים מגבשים בינתיים תקנון, שאמור להסדיר את מדיניות הליגה כלפי שחקניות טרנסג'נדריות. למרות הקשיים, מאונסי טוענת שענף הכדורגל לנשים קיבל אותה בזרועות פתוחות.

"המקום המקבל ביותר שמצאתי עד היום הוא הספורט", מעידה מאונסי ומוסיפה, "לענפי ספורט רבים, ולכדורגל במיוחד, יש מוניטין רע, אבל אלו לא בהכרח פני הדברים". כיום מאונסי עסוקה בפעילות למען הקהילה הלהט"בית, והוציאה ספר אלקטרוני בשם "וולקיריה" המספר את סיפור המעבר שלה, בתקווה לתמוך בנשים טרנסיות צעירות.

פרסומת