mako
פרסומת

עושה היסטוריה: ראשת העיר הטרנסג’נדרית הראשונה בצרפת

מרי קו היא ראשת העיר הטרנסג’נדרית הראשונה בצרפת. קו נבחרה ברוב קולות מתוך קהילה קטנה של כ-600 מצביעים בלבד בעיירה הקטנה טילוי לה-מרשיאן בצפון המדינה: "אנשים לא בחרו בי כי אני טרנסג’נדרית או לא, הם בחרו בתכנית שלי"

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
מרי קו
"אחינו האזרחים מתקדמים יותר ויותר בדעותיהם" | צילום: פייסבוק, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

מרי קו עשתה היסטוריה בצרפת כשנבחרה ביום שבת האחרון (23.5) לראשות מועצת העיירה טילוי לה-מרשיאן בצפון המדינה. קו נבחרה ברוב קולות מתוך קהילה קטנה של מצביעים, כ-600, בעיירה הקטנה. מצע הבחירות שלה עסק בבניית הכלכלה המקומית ובהנהגת קו של קיימות אקולוגית. בראיון לחדשות AFP הסבירה: "אנשים לא בחרו בי כי אני טרנסג’נדרית או לא, הם בחרו בתכנית שלי".

על עצמה היא מעידה שהיא אינה "אקטיביסטית", ומסבירה שברגע שהמגמות האלה ינורמלו, “לא יהיה צורך לסמן" אנשים מסוימים.

השרה לשוויון מגדרי מרלן שיאפה בירכה על בחירתה לראשות המועצה וכתבה: "נראות טרנסית והמאבק כנגד טרנספוביה תלויים בין היתר בשימוש בכלים פוליטיים ואחריות ציבורית. ברכותיי מרי קו!".

סטפני ניקו, אחת ממייסדות האגודה הטרנסג’נדרית הלאומית של צרפת, טוענת שבחירתה מסמנת "כי אחינו האזרחים מתקדמים יותר ויותר בדעותיהם", וכי הם "מצביעים לפי ערך האינדיבידואל, תהא הזהות המגדרית אשר תהא".

למאות זאת, בשנה החולפת נרשמה עליה של 30% במניין התקריות ההומופוביות והטרנספוביות, 1,870 לשנת 2019 לעומת 1,380 מקרים ב-2017. הקורבנות העיקריים הם גברים הומוסקסואלים ולהט"בים מתחת לגיל 35. ייתכן והמספרים מציגים עלייה בדיווחים, אך סביר להניח שהם מסמנים מגמה של הומופוביה בקרב גברים צעירים בצרפת.