משטרת פלורידה עצרה כ-60 אנשים החשודים בעבירות סמים. את העסקאות ביצעו החשודים באפליקציות ההיכרויות המשמשות את קהילת הלהט"ב, ביניהן גריינדר, סקראף וטימי. למבצע רחב ההיקף הוענק השם "החלק שמאלה בשביל מתאמפטמין", שם מעט תמוה לאור העובדה ששתיים מתוך שלוש האפליקציות אינן כוללות אפשרות החלקה כמו בטינדר, וקריסטל מת' לא היה הסם העיקרי שנמכר שם. 

במהלך המבצע שנמשך שישה חודשים, ועליו ניצח משרד השריף של מחוז פולק שבפלורידה, נעצרו כאמור עשרות אנשים, נגדם הוגשו 159 כתבי אישום על פשעים חמורים ו-72 כתבי אישום על עבירות קלות. לדברי השריף, הסם הנמכר ביותר היה מריחואנה, ומיד אחריו קוקאין, LSD, מתאמפטמינים והרואין. כמו כן, חלק מהחשודים נתפסו עם כלי נשק ואדם אחד הואשם בתקיפת שוטר.

"אף אחד לא הזמין אותנו לדייט, הכל התבסס רק על מכירת סמים - והכל נעשה בגלוי", אמר השריף גריידי ג'אד, שסיפר כי ההחלטה על המבצע יצאה לאחר טיפ אנונימי שקיבלו השוטרים דרך הארגון Heartland Crime Stoppers, ששם לעצמו למטרה להפחית את הפשיעה באזור. "כולנו יודעים שיש כאלו שמשתמשים באינטרנט כדי לצוד ילדים או לעסוק בזנות, אבל אנשים שמשתמשים באפליקציות ההיכרויות כדי למכור סמים לא חוקיים זו תופעה חדשה שאנחנו רואים אותה יותר ויותר במחוז פולק".  

נדמה ששוטרי מחוז פולק התעוררו קצת מאוחר, בהתחשב בהיקף התופעה ובעובדה שרק במהלך המבצע הם נחשפו לשמות הרחוב של הסמים. מתברר, כך הסביר השריף, ששיטת הפעולה של הסוחרים הייתה פשוטה למדי: לסוחרים היו מילות קוד שבהן הן השתמשו כאשר כל אחת מהן סימלה סוג סם אחר. "אחת מהן הייתה למשל השם 'טינה'", סיפר השריף, "כשהכוונה היא למתאמפטמין". לדבריו, המצב הנוכחי מאוד מסוכן כיוון שלכל אחד יש גישה לאתרים הללו, לעיתים אפילו לילדים. עם זאת, הוא טען כי משרדו "עובד עם מנהלי האפליקציות כדי להעלות את המודעות למצב", וכן הוא ציין כי המשתמשים עצמם "דיווחו על מכירות סמים לא חוקיות, וחלק מאלו שניסו לסחור נחסמו".

בתגובה למעצרים הוציאה הנהלת גריינדר הצהרה כי היא עושה ככל יכולתה כדי לשמור על החוק: "הצוות שלנו עובד קשה מדי יום כדי לחסום משתמשים החשודים במעשים פליליים, תוך שמירה על הפרטיות והביטחון של הגולשים". גם הנהלת טימי הודיעה כי היא עושה "כמיטב יכולתה כדי למנוע כל פעילות לא חוקית או אגרסיבית". הנהלת סקראף בחרה שלא להגיב כלל לידיעה.