>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

המאבק על נישואים בין בני אותו מין בארצות הברית צובר תאוצה: בית הנבחרים של מרילנד אישר בסוף השבוע נישואים בין בני אותו מין במדינה.

המושל מרטין אומאלי, שהיה מהתומכים הנלהבים של ההצעה, צפוי לחתום על החוק במהלך השבוע. בכך תהפוך מרילנד למדינה השמינית בארצות הברית שתאפשר להומואים ולסביות להינשא בתחומה.

אין תמונה
מושל מרילנד מרטין אומאלי חוגג ביציאתו מההצבעה בבית הנבחרים באנאפוליס

עכשיו: משאל עם

בהצעת החוק תמכו 71 חברי בית הנבחרים, הנשלט על ידי המפלגה הדמוקרטית, ו-67 התנגדו. מנהיג המיעוט הרפובליקני בבית הנבחרים, אנטוני אודונל, הבטיח כי ידאג להעביר את החוק למשאל עם. "זהו תחילתו של תהליך, לא הסוף", אמר אחרי ההצבעה. "לאזרחי מרילנד תהיה המילה האחרונה".

המושל אומאלי יצא ממליאת בית הנבחרים בבירה אנאפוליס, ולחץ בחום את ידיהם של פעילים בארגוני הלהט"ב במדינה. "אני גאה במדינה שלי ושמח שהצלחנו במאבק האמיתי לזכויות אדם", אמר אומאלי.

אין תמונה
בתו הלסבית שיצאה מהארון שינתה את תפיסתו. ג'רי סנדרס

לוק קליפינג'ר, אחד משבעת החברים ההומואים מחוץ לארון בבית הנבחרים, אמר לניו יורק טיימס: "אני המום, יש לי דמעות בעיניים. הקול שלי עדיין צרוד מצרחות השמחה שהשמעתי עם חבריי אחרי ההצבעה".

ההצבעה במרילנד מגיעה בתום שבוע של ניצחונות לקהילת הלהט"ב בארצות הברית: בית המשפט בקליפורניה ביטל את "הצעה 8" והחזיר לתוקף את הנישואים הגאים במדינה; מדינת וושינגטון אישרה נישואים בין בני אותו מין בתחומה; והסנאט של ניו ג'רזי אישר גם הוא נישואים גאים, אולם שם הודיע המושל כריס כריסטי כי ישתמש בזכות הווטו שלו כדי לבטל את האישור.

>> ניו ג'רזי: הסנאט אישר נישואים גאים - המושל יטיל וטו

קמפיין הרשויות: 154 ראש ערים תומכים בנישואים גאים

154 ראשי ערים בארצות הברית חתמו על הצהרה משותפת, בה הם מביעים תמיכה בקמפיין שנקרא "החופש להינשא". 150 ראשי ערים מהמפלגה הדמוקרטית חתומים על ההצהרה, ובסוף השבוע שעבר הצטרף ראש עיריית סן דייגו, ג'רי סנדרס, שהפך לראש העירייה הרפובליקני הרביעי שמצטרף למאבק.

"מדובר בנושא של שוויון – לא פחות ולא יותר", אמר סנדרס לערוץ הגאווה של האתר האפינגטון פוסט. "ההיסטוריה תשפוט אותנו – עשר, עשרים, שלושים שנה מעכשיו. אני חושב שהמצב יהיה אז שונה מאוד. אנחנו רואים כבר שינוי דרמנטי בנוף".

שלושה ראשי ערים רפובליקנים נוספים חתומים על ההצהרה, אולם סנדרס הוא הראשון העומד בראש עיר גדולה. בשנת 2007, כאשר תמך לראשונה בנישואים בין בני אותו מין, ניסו במפלגתו להדיחו. "אני משוכנע שיהיו ראשי ערים נוספים מהמפלגה הרפובליקנית, בעיקר מהערים הקטנות, שיתמכו לבסוף בקמפיין של 'החופש להינשא'", אמר.

לדבריו של סנדרס, יציאתה של בתו הלסבית מהארון, שינתה את תפיסתו באשר לכל נושא ההומוסקסואליות.

"האומץ של אנשים לצאת מהארון ממש שינה את הנוף", אמר. "כאשר אנשים היו בארון, אף אחד לא ידע שהוא מכיר באופן אישי הומואים או לסביות. די קל לעשות דמוניזציה למישהו, כאשר לא מכירים אותו. אבל כאשר אתה מגלה שזה במשפחה שלך, חבר שלך, חבר לעבודה או מישהו אחר שאתה מכבד, אתה לפתע מבין שהם בדיוק כמוך, בלי קרניים".

>> וושינגטון אישרה נישואים גאים

הפעילים מציגים: מפת הדרכים לניצחון

בקמפיין "החופש להינשא" מתמקדים באסטרגיית "מפת הדרכים לניצחון", לפיה ככל שיותר מדינות יאפשרו נישואים בין בני אותו מין, כך תגדל התמיכה בציבור האמריקני לכך – עד ליעד הסופי של "כיבוש" אמריקה כולה. כך נראית האסטרטגייה של "מפת הדרכים" בקצת יותר מדקה וחצי:

>> היום בית המשפט יקבע: האם גייז ולסביות בקליפורניה יוכלו להתחתן?

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה