>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם? 

בית המשפט העליון בוושינגטון אישור נישואים גאים (צילום: Mark Wilson, GettyImages IL)
"לעם יש את הזכות להחליט בעצמו" | צילום: Mark Wilson, GettyImages IL
אין ספק שנשיא ארצות הברית המכהן, ברק אובמה, הוא הנשיא הכי גיי פרנדלי שידעה האומה האמריקנית. בחירתו של אובמה לכהונה שניה בה הוא ממשיך לפעול למען זכויות הלהט"ב בארצות הברית ובעולם, מעניקה תחושה מסויימת של אופוריה לחברי הקהילה בארצות הברית. אך למרות השינוי המבורך, עדיין נשמעים בארצות הברית קולות הדורשים להגביל זכויות אלו.

אחד הקולות שייכים למיט רומני, הרפובליקני שהתמודד נגד אובמה במרוץ לנשיאות בשנת 2012. רומני התארח בתכנית "פגוש את העיתונות" של רשת NBC, שם פרש את פרשנותו למוסד הנישואים, והסכים לכך שזוגות חד מיניים יחיו יחד, אך לא יתחתנו ויביאו ילדים:

מיט רומני (צילום: AP)
משאיר לעם את זכות הבחירה. רומני | צילום: AP
"אני חושב שנישואים הם מערכת יחסים בין גבר ואישה. ואני חושב שהסביבה האידיאלית לגידול ילד היא סביבה בה יש אבא ואמא. כיום יש הרבה סביבות שונות בהן גדלים ילדים ולאנשים יש את הזכות לחיות את חייהם כפי שהם רוצים, אבל אני חושב שנישואים צריכים להיות מוגדרים באופן שבו הם הוגדרו במשך אלפי שנים, ואם זוגות הומואים רוצים לחיות ביחד, זה בסדר גמור גם כן. אם הם מרגישים לנכון".

בהמשך הראיון הציע רומני להוציא את ההחלטה על נישואים חד מיניים מידי בתי המשפט ולהעבירה לידי העם: "אני מאמין שהדרך הטובה ביותר להחליט על כך היא בהחלטה שתתבצע על ידי העם ולא על ידי בתי המשפט. אני חושב שכאשר בתי המשפט מתערבים ומקבלים החלטה מסוג זה הם גוזלים מהעם לבצע החלטה חשובה בנושא עליו יש לו את הזכות להחליט בעצמו".

העסק הלא גמור של המאה ה-21

צ'לסי קלינטון (צילום: רויטרס)
תומכת בלהט"בים. צ'לסי קלינטון | צילום: רויטרס
מצידה השני של המפה הפוליטית, נאמה בתחילת השבוע צ'לסי קלינטון באירוע של ארגון Human Rights Campaign שנערך בלאס וגאס, כשהיא מאמצת את הקו של אמה המפורסמת ומצהירה הצהרות על שוויון להט"ב:

"אמא שלי אמרה לא פעם שהנושא של שיוויון נשים הוא העסק הלא גמור של המאה ה-21", אמרה צ'לסי, "זה בהחלט נכון, אבל כך גם הבעיות של זכויות הלהט"ב הן העסק הלא גמור של המאה-21".

 בנאומה דיברה קלינטון גם על הצורך להמשיך להילחם בבריונות נגד להט"ב: "שינוי חוקים ושינוי השיח הפוליטי הם הכרחיים", אמרה צ'לסי, "אך אינם מספיקים כדי להבטיח את עצירת הבריונות, להבטיח שכל אדם צעיר יזכה לתמיכה מהוריו ומוריו בזמן שהוא חוקר את מי שהוא ומגלה את מי שהוא, ללא קשר למיניות".

 צ'לסי, ביתם היחידה של נשיא ארה"ב בשנים 1993-2001 ביל, ושל הסנטורית האמריקאית ומזכירת המדינה לשעבר הילרי, ממשיכה את המסורת המשפחתית של תמיכה בזכויות הלהט"ב ומחזקת את הדעה של אימה, שנחשבת למועמדת מובילה למועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות בשנת 2016.

בשנה שעברה, כאשר ארגון GLAAD בחר לציין את פועלו של אביה במהלך טקס פרסי המדיה של הארגון, הזכיר ביל בנאומו את בתו וזקף לזכותה את הקרדיט כשאמר שהיא זו  שעזרה לו להתפתח בנושאים להט"בים. למרות שהוא זה שחתם על חוק הגנת הנישואים (DOMA) בשנת 1996, בשנה שעברה קרא הנשיא לשעבר לביטול החוק וטען כי עליו להפסל מכיוון שהוא אינו חוקתי.