>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם? 

חשד: הותקף ע"י 9 בני נוער (צילום: רויטרס)
"פשוט נהנו להכאיב לי" (אילוסטרציה) | צילום: רויטרס
תופעת הסחר בנשים הפכה למגיפה עולמית. כעת נראה שתעשיית המין אינה מתמקדת רק ב"תחום" ההטרוסקסואלי.

מגזין הלהט"ב הקנייתי Identity חושף תופעה מדאיגה, לפיה מאות נערים וצעירים הומואים וביסקסואלים מקניה עובדים בכפייה בזנות במדינות המפרץ.

על פי הדיווח המגזין, מדובר בעיקר בסטודנטים שמבטיחים להם עבודה בחו"ל , וכאשר הם מגיעים למדינת היעד, הם נתונים לחסדי הסרסור בתנאים של כליאה או איומים – ממש כפי שנהוג בסחר בנשים בישראל ובמערב אירופה.

הומוסקסואליות אינה חוקית - ואין אפשרות להתלונן

במגזין מדווחים, כי מדינות היעד אליהן נשלחים הצעירים הן מדינות ערביות עשירות במפרץ הפרסי, בהן קטאר, סעודיה ואיחוד האמירויות הערביות. הבעיה הגדולה היא שבכל המדינות הללו ההומוסקסואליות אינה חוקית, ולכן אין לקורבנות כל אפשרות להתלונן במשטרה.

"הסוחרים גילו את מצוקת האבטלה ואת הייאוש ההולך וגובר בעקבותיה", מדווח המגזין. "הם מושכים בעיקר סטודנטים, ומפתים אותם בהצעות עבודה כמו דיילים, פקידי קבלה בבית מלון או נהגים. עבודות שיאפשרו להם להשתכר ולחסוך, באופן שיעלה את רמת החיים שלהם. הם מאתרים אותם דרך רשתות חברתיות ואתרים של הומואים וביסקסואלים".

המגזין מציין כי פעמים רבות מסדירים סוחרי המין את נושא הדרכונים ואשרות הכניסה באמצעות מתן שוחד לגורמים הרלוונטיים בקניה ובמפרץ.

"הם נהנו להכאיב לי וקיללו אותי בערבית: 'יא הומו מסריח'"

ב-Identity שוחחו עם אחד הקורבנות, בן 19, שהצליח להימלט מהמקום בו הוחזק בקטאר. "באו אלי עם הצעה להיות דייל בקטאר איירוויז", סיפר למגזין. "זה לא משהו חריג, הרבה חברות תעופה מעסיקות דווקא הומואים בתור דיילים, בגלל הדימוי הנשי-הומואי של המקצוע. זה היה נראה לי מאוד אטרקטיבי לדחות את הלימודים בשנה ובינתיים לעשות כסף בחו"ל".

למרבה הצער, כאשר הגיע הסטודנט לקטאר, מצא עצמו נופל קורבן לאלימות קשה, התעללות וסרסור בכפייה. "איך שהגעתי לקחו לי את הדרכון, ומהר מאוד הבנתי שנפלתי בפח", הוא אמר. "התחילו להגיד לי שאני חייב לשלם על הטיסה ועל האשרה, והעיפו לי גם כמה סטירות כדי לחדד את המסר. אבל זה היה כלום לעומת הלקוחות".

הלקוחות, לדברי הסטודנט, היו ברובם הגדול סדיסטיים וחולניים. "הם היו מכים אותי, משתינים עלי, מחדירים לתוכי חפצים", סיפר. "הם פשוט נהנו להכאיב לי, והיו מקללים אותי בערבית: 'יא הומו מסריח, יא שרמוט'".

הסטודנט סיפר, כי הוחזק בחדר קטן עם חמישה צעירים נוספים, בני 20-16. מקורות נוספים העידו כי מדובר בתופעה רחבת היקף.

מדינות המפרץ אינן חתומות על האמנה למניעת סחר בבני אדם, ובסעודיה אף אין חוק האוסר על עבדות. בקניה, לעומת זאת, ישנו חוק האוסר על סחר בבני אדם, אך מכיוון שגם בקניה ההומוסקסואליות אינה חוקית, אין לקורבנות אפשרות להתלונן.

>> ארה"ב: מדיניות "לא נשאל-אל תספר" מבוטלת

>> ליידי גאגא ממשיכה לחבק את הגייז

>> קונאן אובראיין חיתן זוג גייז בשידור חי

>> חיות בסוד: סיפורן של הלסביות החרדיות

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה