mako
פרסומת

רובי וויליאמס מסביר למה תבע עיתון שפרסם שמועות על נטייתו המינית

כוכב הפופ הבריטי חושף במגזין האחרון של אטיטוד מדוע בחר להרחיק לכת בדרכו להגן על האמת, ולתבוע את הצהובון The People, בטענה שלא היה מסוגל לסבול יותר את השקרים שפרסמו מדורי הרכילות: "זה לא קשור להומואים בכלל, זה פשוט כי הם שיקרו"

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
אין תמונה
"הבחור אמר שלקחתי אותו ביד לכיוון התעלה ומצצתי לו"
הקישור הועתק

זה לא סוד שהקריירה של וויליאמס זינקה במידה רבה בעקבות שגעון הפופ בסצנה הלהט"בית של שנות ה-90 עם Take That. שמועות על היותו הומו היו יותר ממתבקשות, אבל ב-2005 עלה לוויליאמס והוא החליט לתבוע את הצהובון הבריטי The People שפרסם, לטענת וויליאמס, מידע שקרי בנוגע לפעילותו המינית.

חלק מהמעריצים ראו בתביעה צעד דרסטי מדי בניסיון להגן על ההטרוסקסואליות שלו, והרגישו שוויליאמס יורק בפניהם של המוני המעריצים ההומואים שלו. אחרי הכול, למה לו להכחיש בכל הכוח משהו שכנראה אין לו בעיה איתו?

רובי וויליאמס בישראל, 2015
"הייתי מוכן לעשות הכול כדי לגרום לזה לקרות, ועשיתי" | צילום: אורית פניני, אורית פניני

"באותו שבוע שיצא הספר שלי, איזה בחור אמר שהייתי במנצ'סטר, שדיברנו, שלקחתי אותו ביד לכיוון התעלה ומצצתי לו את הזין. אז הבעיה שהייתה לי בזמנו עם המקרה, הוא שזה היה לא נכון, ושהוצאתי ספר אמיתי. זה פגע בי והרגיז אותי".

"אם הייתה דרך לתבוע מישהו בעיתונות באותו זמן, הייתי מוכן לעשות הכול כדי לגרום לזה לקרות, ועשיתי", הוא מוסיף, "לא משנה אם זה מישהו שאמר שאני גיי או מישהו שאמר ששכבתי עם אנשים שלא הייתי איתם". וויליאמס מודה שהיו לו חששות בנוגע להשפעה של המהלך על מעריציו ההומואים ועל יחסה של הקהילה הלהט"בית בכלל. הוא מסכם: "זה לא קשור להומואים בכלל, זה פשוט כי הם שיקרו."