mako
פרסומת

משפחה לא בוחרים: ראש העיר ההומופוב חיתן את בנו הגאה

ראש עירייה בצרפת, שהתנגד נחרצות לאישור נישואים חד מיניים בצרפת, גילה לפני חודשיים כי בנו הומו ונעתר לבקשתו לחתן אותו עם בן זוגו: "זה הרגיש לי נורמלי לחלוטין לבצע את הנישואים, למרות שאני עדיין לא מסכים עם נישואים גאים. אם הוא מאושר ככה - יופי לו"

ג'ורג' אבני
mako גאווה
פורסם:
חתונת דמה גאה בצרפת
מתוך חתונת הפארודיה שערך ראש העיר במסגרת התנגדותו לחוק | צילום: Le Dauphiné Libéré
הקישור הועתק

אחד האיחולים האהובים על טוקבקיסטים המשתלחים בהומופובים הוא: "מאחל לך בן הומו או בת לסבית". ומיד אחר כך עולה התהייה מה באמת יקרה במצב כזה? האם בן הומו יכול לגרום לאב הומופוב לשנות את דעותיו, או שפשוט מדובר בילד שהולך לסבול מחוסר קבלה?

אם תשאלו את ריימונד בארדט, ראש עיירה קטנה בצרפת, שידוע במלחמתו נגד הנישואים הגאים והתברך בבן הומו, אף אחד מהתסריטים אינו נכון. "זה הרגיש לי נורמלי לחלוטין לבצע את הנישואים למרות שאני עדיין לא מסכים עם נישואים גאים", אמר בארדט בן ה-72.

בארדט שכיהן מאז 1981 כראש העיר של Ville-la-Grande, כפר קטן סמוך לגבול השוויצרי, ידוע בהתנגדותו הנחרצת להחלטה השנויה במחלוקת של צרפת בשנה שעברה לאפשר נישואים מאותו המין.  אבל כאשר התבקש לערוך את טקס החתונה של בנו ובן זוגו לפני כשבוע, הוא לא היסס. "כשהבן שלי שאל אותי אם הייתי עושה את זה, מיד עניתי לו שכן. גם בגלל שעשיתי את אותו הדבר עבור אחותו וגם בגלל שאנחנו מסתדרים היטב. אני לא רוצה ליצור את הרושם הלא נכון על יחסי עם המשפחה שלי", אמר בארדט לעיתון המקומי.

ריימונד ברדט
דם סמיך מהומופוביה. ריימונד בארדט

למרות שנישואים גאים הפכו לחוקיים בצרפת בחודש מאי שנה שעברה, זוגות מאותו המין המבקשים להנשא בצרפת עדיין ממשיכים להתמודד עם התנגדות מצד חוגים שמרניים. בחודש ינואר 2013 ארגן בארדט טקס נישואים בין שני גברים חברי הצוות שלו, שנועד ללעוג לנישואים הגאים. כמו כן הוא הכריז כי כראש עיר, הוא לעולם לא יבצע כל טקס איחוד לבני זוג מאותו המין.

בארדט סיפר כי רק לפני חודשיים הוא גילה שבנו הומו, וכי מעולם לא דן איתו בנושא נישואים חד מיניים לפני האיחוד. לדבריו הוא עדיין מתנגד לנישואים חד מיניים באופן כללי, לטענתו טקס האיחוד של הבן שלו ובן זוגו הוא הנישואים הגאים הראשונים והאחרונים שהוא ינהל. "אני מבצע מעט מאוד נישואים, ואני לא אבצע נישואים גאים נוספים. עשיתי את זה רק בגלל שהוא הבן שלי", אמר בארדט לאחר הטקס והוסיף: "אם הוא מאושר ככה - יופי לו".

פרסומת

עוד ב-mako גאווה: