ארצות הברית סוערת כבר תקופה ארוכה סביב השתתפות נערות טרנסג'נדריות בתחרויות ספורט לבנות בבתי הספר, ובמדינה כולה הנושא כבר נמצא בהליכי חקיקה. שש מדינות כבר אישרו הצעת חוק שתאסור על נערות טרנסג'נדריות להשתתף בתחרויות (איידהו, טנסי, מיסיסיפי, ארקנסו, דרום דקוטה וקליפורניה), ו-34 מדינות נוספות שוקלות חקיקה דומה. 

קייטלין ג'נר, שהייתה בעבר ספורטאית אולימפית ועברה התאמה מגדרית מאוחר יותר בחייה, הודיעה לאחרונה על הכוונה שלה להתמודד על תפקיד מושלת קליפורניה בבחירות הקרובות, ועכשיו מתבטאת בפעם הראשונה בנושא השנוי במחלוקת. 

ברוס ג'נר (צילום: getty images)
קייטלין ג'נר בימיה כספורטאית אולימפית | צילום: getty images

ג'נר אמרה אתמול (שבת) ל-TMZ שהשאלה המרכזית בנושא היא הגינות בספורט, דבר המונע ממנה לתמוך בנערות טרנסג'נדריות להתחרות מול נערות סיסג'נדריות. "זו הסיבה שבגללה אני מתנגדת לטרנסג'נדריות שנולדו זכרים להתחרות בתחרויות ספורט לבנות בבתי ספר", אמרה ג'נר בת ה-71. "זה פשוט לא הוגן, ואנחנו חייבות להגן על ספורט לבנות בבתי ספר". לאחר מכן נשאלה ג'נר אם איסור כזה הוא לא למעשה דרך לשלול את הזהות של הנערות, אך ג'נר סיימה את השיחה ואמרה "שיהיה לכם יום נעים". 

יכול מאוד להיות כי לעמדה של ג'נר יהיה משקל רב עבור רבים, גם כאישה טרנסג'נדרית, גם בתור ספורטאית עבר וגם בתור פוליטיקאית בהווה ובעתיד. "לא ציפיתי להישאל על הנושא בשבת בבוקר עם הקפה של הבוקר, אבל העמדה שלי ברורה", צייצה ג'נר בטוויטר אחרי הפרסום והדגישה כי "הנושא הוא הוגנות ואנחנו צריכות להגן על ספורט לבנות בבתי הספר".

יש מי שטוען כי לנערות טרנסג'נדריות יש יתרון על מתחרות סיסג'נדריות באופן טבעי, בגלל רמות גבוהות של טסטוסטרון, אבל זה לא לגמרי מדויק והמידע שנאסף בנושא עד כה לא חד משמעי. 

מספר מחקרים שבדקו את הנושא גילו כי נשים טרנסג'נדריות עשויות להגיע להישגים טובים יותר בתחומים מסוימים, כמו ריצה, אבל אין תוצאה חד משמעית הקושרת זאת לרמת טסטוסטרון. בנוסף, יש מחקרים המצביעים על כך שברגע שנערות טרנסג'נדריות מתחילות לקבל טיפול הורמונלי, ביצועיהן בסוגי ספורט שונים מתדרדרים ובגדול - המאזן הופך לשווה יותר. בשל כך, רוב ארגוני הספורטאים דורשים מספורטאיות טרנסיות ליטול הורמונים.