אין תמונה
תחנת הכיבוי בה משרתת ברוק- קיבלו ברוח טובה
די נדיר למצוא כבאיות נשים בעיר ניו יורק, כאשר מספרן נמוך בהרבה מזה של הכבאים הגברים - נדיר עוד יותר למצוא כבאית טרנסג'נדרית.

ברוק, בלונדינית יפה ומרשימה, דור שלישי לכבאים בעיר, עברה את הניתוח לשינוי מין לאחרונה והתקבלה בברכה על ידי מכבי האש בתחנה מטרוטק בה היא משרתת. בתחנה אמנם משרתים כבר הומואים ולסביות ויש אפילו ארגון להט"ב פעיל – אבל ברוק היא הטרנסג'נדרית הראשונה בעיר.

"מעריכה את התמיכה הרבה"

בעבר זכתה תחנת הכיבוי של העיר ניו יורק לגינויים רבים בשל מספר השחורים והנשים הנמוך - 91 אחוזים מתוך 11,000 הכבאים הם גברים לבנים.

יחד עם זאת, הכבאים בתחנה המאצ'ואיסטית קיבלו את השינוי בברכה. "צריך אומץ גדול מאד לעשות את מה שהיא עשתה. נקווה שכולם יגיבו טוב גם מחוץ לעבודה", אמר אחד מחבריה של ברוק.

כבאים בניו יורק (צילום: Rusty Jarrett, GettyImages IL)
קיבלו את ברוק בצורה טובה- כבאים בתחנת הכיבוי בניו יורק | צילום: Rusty Jarrett, GettyImages IL
כבאי ותיק ביחידה הוסיף: "אין ספק כי יתייחסו אליה בכבוד - בייחוד בקרב כבאים שמכירים ומוקירים את המשפחה של ברוק. יש כלפיהם המון כבוד". לברוק שושלת מפוארת של כבאים: סבה היה כבאי ואביה, שהיה בין הכבאים האמיצים באסון התאומים, עדיין משרת באחת מהתחנות בעיר.

כמובן שלא כולם שמחים ומקבלים את ברוק בכזו קלות. שני חברים ביחידה מסרו, כי עדיין יש כבאים המתקשים לקבל את השינוי ומסרבים לקרוא לברוק בשמה החדש, בהתאם לזהותה כאישה.

ברוק ביקשה לשמור על דיסקרטיות ומסרה לניו יורק פוסט: "אני מעריכה את התמיכה הרבה שקיבלתי מתחנת הכיבוי של העיר ניו יורק בתקופה לא פשוטה זו בחיי. יחד עם זאת, אני מבקשת לשמור על פרטי האישיים בסודיות".

פרויקט זכויות האדם למען טרנסג'נדרים של כוח המשימה הלאומי של הומואים ולסביות, מסר כי מדובר בהתקדמות משמעותית וחשובה.

"יש עוד עבודה רבה למען טרנסג'נדרים"

"טרנסג'נדריות היא רק חלק מהזהות של בן אדם. אנו שמחים לשמוע כי כוח היחידה הבין כי היא נשארה אותו בן אדם בפנים וקיבל את זהותה בצורה חיובית", מסרה ליסה מוטט, עורכת דין לזכויות של טרנסג'נדרים הפעילה בארגון.

מוטט הוסיפה, כי יש עוד עבודה רבה למען טרנסג'נדרים. החוק בניו יורק המגן על טרנסג'נדרים במקום העבודה, אינו נאכף לעתים קרובות. בסקר מקיף שיצא בפברואר האחרון וכלל 6,500 טרנסג'נדרים, עלה כי כ- 50 אחוז מהטרנסג'נדרים הוטרדו במקום העבודה ו- 26 אחוז מסרו כי "פוטרו בשל זהותם".

בשנת 2005 יצא מהארון השוטר הראשון בעיר ניו יורק. הקצינה ג'וּן לו, שנולדה בשם ג'וֹן, מסרה בזמנו כי יחידת המשטרה בה היא פעילה קיבלה את השינוי "בהבנה וביד תומכת".

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

>> היכנסו לכתבות נוספות בערוץ הגאווה