mako
פרסומת

שיספו את גרונו - וכתבו עם הדם שלו על הקיר: "הוא הומו"

רצח מצמרר באלג’יר: שני אלמונים שיספו את גרונו של סטודנט לרפואה בן 21 בשם אסיל בללטה בחדרו במעונות אוניברסיטת בן-אקנון, וכתבו בדמו באנגלית "He is gay" על הקיר. חבריו ללימודים מצאו את גופתו לאחר מכן ודיווחו למשטרה. מאות נאספו על מדרגות הפקולטה לרפואה לעמוד לצד הקורבן ולמחות על העוול הנורא

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
ההומו ששיספו את גרונו
אסיל בללטה. חלם להציל חיי אדם | צילום: מתוך יוטיוב, יוטיוב
הקישור הועתק

אסיל בללטה בן ה-21 נרצח בחדרו במעונות אוניברסיטת בן-אקנון באלג’יר. הרצח התרחש בערב יום ראשון האחרון (10.2). ככל הנראה, עקבו שני הרוצחים אחרי בללטה אל חדרו, שם שיספו את גרונו, ובדמו כתבו על הקיר באנגלית "He is gay". כשעזבו את חדרו, לקחו איתם את המפתחות למכוניתו. חבריו ללימודים מצאו את גופתו לאחר מכן ודיווחו למשטרה. בללטה היה בשנתו השלישית ללימודי רפואה.

הארגון הלהט"בי אלוון אישר את הידיעה ופרסם בעמוד הפייסבוק שלו את פרטי המקרה: "מעשה הרצח ההומופובי התרחש רק שבועיים לאחר ההצהרה של נשיא אלג’יריה לאוודוני, בה אמר שארגוני זכויות אדם, עמותות הפועלות למען לגליזציה של הומוסקסואליות באלג’יר, וכל מאבק שהוא נגד הומופוביה ‘רומסים את הערכים עליהם מבוסס העם האלג’יראי', שאינו סובלני כלפי הומואים".

ההומו ששיספו את גרונו
קורבן נוסף לפשע שנאה מחריד | צילום: מתוך יוטיוב, יוטיוב

לזכרו של בללטה התאספו כמה מאות סטודנטים על מדרגות הפקולטה לרפואה בבוקר למחרת הרצח, ועמדו דקת דומיה. האנשים שבאו לכבד את זכרו המשיכו להפגין כנגד האלימות בקמפוס, ויצרו שרשרת אנושית שנמשכה מהפקולטה לרפואה ועד קמפוס האוניברסיטה. לא הגיעה לידיעתנו נטייתו המינית של אסיל בללטה, אך בעמוד הפייסבוק שלו מופיע כי הוא מעוניין בנשים וגברים.