mako
פרסומת

המצרים חוקרים: האם הלסביות התחתנו?

רים מוחסן ושרין מקקווי, זוג לסביות בנות 18 מדרום מצרים, עוררו סערה במדינה אחרי שהודיעו ברשתות החברתיות כי הצליחו לשכנע את בני משפחותיהן להינשא בסתר. רשויות החוק חוקרות את המקרה ואם יתברר שאכן נערכה חתונה, הן עלולות לעמוד לדין ולהיכנס למאסר ממושך

שמעון איפרגן​
פורסם:
רים מוחסן ושרין מקווי
רים מוחסן ושרין מקווי | צילום: צילום מתוך Instagram
הקישור הועתק

מצרים סוערת בימים האחרונים אחרי שברשתות החברתיות הופצו ידיעות שונות הטוענות כי רים מוחסן ושרין מקקווי, זוג לסביות בנות 18 מדרום המדינה, נישאו בחשאי. השתיים לומדות יחד בבית הספר התיכון לבנות "מנסורה" והתאהבו במהלך הלימודים במגמת מערכות מידע.

על פי הדיווחים, רים ושרין הצליחו לקבל את ברכת הדרך ממשפחותיהן ונישאו בסתר כדי לא לעורר סערה ציבורית גדולה, אלא שסערה כזו אכן החלה אחרי שרים פרסמה תמונה שלה עם שרין בפייסבוק שלה וכתבה "אחרי ניסיונות רבים לשכנע את המשפחות, נהיה מאוחדות בבית אחד".

שתי כלות
עלולות לקבל גזר דין של עשר שנות מאסר. אילוסטרציה | צילום: SANDPHOTOGRAPHER, Shutterstock

במצרים, נישואים חד מיניים נמצאים מחוץ לחוק והעונש על כך הוא 10 שנות מאסר בפועל. "אם יתברר שהן אכן נישאו, מדובר בעבירה פלילית. אני דורש לעצור ולחקור אותן", אמר עורך הדין אשרף פרחאת, אחרי שהגיש תלונה לרשויות האכיפה במדינה וטען כי מדובר במעשה חמור, שפוגע בערכי הדת והמשפחה.

כמו פרחאת, גם חלקים גדולים בעם המצרי רואים במעשה פגיעה בערכים המוסריים והחינוכיים של דת האסלאם, וכלי תקשורת שדיווחו על המקרה כתבו תחת תמונת השתיים "גורל שחור ממתין לרים ושרין אחרי שהודיעו על הנישואין". גורם בטחוני מצרי הודיע כי הוא רואה בחומרה את הפרשה והוא הורה לפתוח בחקירה כדי לברר האם השתיים אכן נישאו, ואם יתברר שכן הן צפויות לעמוד לדין.