בית הספר היהודי-פרטי "תלמוד תורה", שנמצא בצפון לונדון ומשרת את חברי הקהילה היהודית-אורתודוקסית, הגיש בקשה רשמית למשרד החינוך בבריטניה להרחיב את שירותיו, זאת כדי שיוכל לקבל גם תלמידים בכיתות ז' וח'. 

לפי נהלי משרד החינוך הבריטי, תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים חייבים ללמוד על קהילת הלהט"ב כחלק ממערך הלימודים על חינוך מיני. למרות זאת, על פי הדיווח של הטלגרף, הנהלת "תלמוד תורה" הודיעה למשרד לסטנדרטים בשירותי החינוך (Ofsted) כי "אין ולא תהיה שום כוונה להתייחס לאלו המגדירים עצמם לסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים כחלק ממערך הלימודים".

באותה נשימה, בית הספר הסכים לקדם מערך שיעורים "שיעודדו כבוד כלפי אנשים אחרים" ואף פירט אילו פעולות אחרות הוא נוקט כדי לקדם ערכים אלו. פקחי המשרד לסטנדרטים בשירותי החינוך שהגיעו לבחון את בית הספר דיווחו כי פרט להיעדרות תוכנית לימודים בנוגע לקהילה הגאה, המערך החינוכי של בית הספר אכן מתאים והולם, אך למרות זאת, תוכנית הלימודים שלו לא אושרה והבקשה נדחתה. 

"מערך הלימודים מכסה את כל הנדרש, כולל חינוך דתי, אנגלית, מתמטיקה, מדע, מחשוב, חינוך גופני, מוזיקה, גיאוגרפיה והיסטוריה", כתבו הפקחים וציינו כי לבית הספר יש עקרונות חזקים בנוגע לשמירה על שלומם של התלמידים ו"תוכניות שאפתניות" לפיתוח המוסד החינוכי בתחומים אחרים. למרות סירובו של המשרד לסטנדרטים בשירותי החינוך לאשר את הבקשה, המילה האחרונה בנוגע להרחבת השירותים של המוסד תהיה בסופו של דבר משרד החינוך בבריטניה.