mako
פרסומת

האם תובעת את בית הספר לאחר שבנה ההומו בן ה-12 התאבד

תביעה הוגשה נגד בית ספר בניו ג’רזי בידי מארסי פטרסון, אמו של טריסטאן בן ה-12, שהתאבד אחרי שנים של הטרדות הומופוביות בבית הספר. בתביעה נכתב שתלמיד חטיבת הביניים היה "מטרה לאיומים בידי תלמידים אחרים" על רק נטייתו המינית, ואל מול עיני צוות ההוראה, וזאת מבלי שבית הספר "נקט בצעדים הולמים למניעת ההתעללות"

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
בן ה-12 שהתאבד
"על הנאשמים היה לדאוג לביטחונם של התלמידים" | צילום: טוויטר, טוויטר
הקישור הועתק

מארסי פטרסון הגישה השבוע תביעה נגד מערכת החינוך של מחוז אפר דירפילד, ניו ג’רזי ארה"ב, בעקבות מותו המצער של טריסטאן, שהתאבד בשנת 2017. במשך השנים שקדמו למותו, סבל טריסטאן מהטרדות והתנכלות על רקע נטייתו/זהותו המינית מידי תלמידי בית הספר. לדברי האם, בית הספר נכשל לתת מענה "לאורך תקופה ארוכה ומתמשכת של התנכלות, איומים והטרדות".

לפי החדשות המקומיות, בתביעה נכתב שתלמיד חטיבת הביניים היה "מטרה לאיומים בידי תלמידים אחרים" בבית הספר וודרף על רק נטייתו המינית, ואל מול עיני צוות ההוראה, וזאת מבלי שבית הספר "נקט בצעדים הולמים למניעת ההתעללות".

"על הנאשמים היה לדאוג לביטחונם של התלמידים", הוסיפו להבהיר את מה שלצערנו הוא המובן מאליו. מערכת החינוך האזורית מואשמת בהזנחה ובהפרת חוקים נגד אפליה. מבית הספר נמסר כי אין ביכולתם להגיב להליך המשפטי בעיתונות.

עוד ראיינו בחדשות המקומיות את לורי מקגווייר מארגון הסברה להט"בי בניו ג’רזי, שהסבירה על הצורך הבוער בחינוך נוסף. "למיטב הבנתנו, אנו כקהילה מעוניינים כולנו ביצירת סביבה דואגת, תומכת ובטוחה לילדנו. עלינו לחתור יחדיו למען בתי ספר בטוחים לכלל התלמידים", היא מכריזה.

“ישנם תלמידים שנדחקים לשוליים, שמתנכלים להם ומטרידים אותם בגלל שהם נראים שונה מאחרים ואינם עומדים בנורמות שהחברה יצרה להם", מסבירה מקגווייר, "אותם תלמידים צריכים מרחב תומך ומחזק".

פרסומת

מקגווייר ממשיכה לספר כי לפי הסקר שבידי ארגון GLSEN אותו היא מייצגת, 90% מהתלמידים הלהט"בים בניו ג’רזי שמעו את המילה "הומו/לסבית" בהקשר שלילי בשנת 2017, ו-79% סיפרו כי שמעו גינויים הומופובים. מתוך כלל התלמידים הלהט"בים, 60% העידו שחוו הטרדה מילולית, ו-20% טענו שחוו גם הטרדה פיזית.

יש עם מי לדבר
תמיד יש עם מי לדבר | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

פנייה לסיוע יכולה למנוע התאבדות. לכל מי שזקוק/ה לאוזן קשבת ותמיכה:

יש עם מי לדבר - קו הקשב של האגודה למען הלהטב, ניתן לפנות לקו בכל זמן דרך דף הפייסבוק, וכן בימים א'-ה' בשעות 19:30-22:30 בטלפון 03-6205591, בוואטסאפ 058-6205591 או במייל yesh@glbt.org.il

עבור בני/בנות נוער: ארגון הנוער הגאה איגי - המדריכים/ות זמינים עבורכם/ן באתר, וכן באמצעות שיחות דיסקרטיות בוואסטפ בין השעות 19:00-21:00 במספרים: 055-9830275 או 055-9830264

מוקדי סיוע נוספים:
101 - מד"א | 106 מוקד עירוני - לבקש פקידת סעד טלפונית | 1201 ער"ן - עזרה ראשונה נפשית | sahar.org.il - סה"ר - סיוע והקשבה ברשת