mako
פרסומת

סנט פטרסבורג: מאות הניפו דגלי גאווה בצעדת ה-1 במאי

המשטרה בעיר השנייה בגודלה ברוסיה, שבשנה שעברה עצרה 17 מפגינים שהניפו דגלי גאווה, קיבלה השנה למעלה ממאה מפגינים אשר מחו נגד החוק ההומופובי האוסר על יציאה מהארון בעיר. זהו בהחלט ניצחון!", אמר מנכ"ל הרשת הלהט"בית הרוסית, איגור קוצ'טקוב. "עוד לא ניצחנו במלחמה, אבל המאבק בהחלט מתקדם לטובתנו"

דני זאק
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

אין תמונה
דגלי גאווה אל מול כנסיית "הגואל שעל הדם" הרוסית-אורתודוכסית, אשר פעלה למען החוק ההומופובי

"במצעד ה-1 במאי של השנה שעברה, כל מי שרק העז להניף דגל גאווה נעצר רק על עצם ההנפה", מסר ארגון הרשת הלהט"בית הרוסית בהודעה מטעמו. "היום, הגוש הגאה צעד בראש מורם עם עשרות דגלים, תוך שהוא מתעלם מהקריאות הרפות של המשטרה 'להפסיק את התעמולה'".

מנכ"ל הרשת הלהט"בית הרוסית, איגור קוצ'טקוב, אמר לקהל: "חברים, זהו בהחלט ניצחון! עוד לא ניצחנו במלחמה, אבל המאבק בהחלט מתקדם לטובתנו. זהו אינו מאבק להט"בי בלבד, אלא מאבק למען החירות והדמוקרטיה בפדרציה הרוסית כולה. שיהיה לכם 1 במאי שמח".

אמסטרדם: דגלי הגאווה הורדו לחצי התורן בעת ביקור פוטין

לפני כחודש ביקר נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בבירת הולנד, אמסטרדם – וזכה לקבלת פנים בדמות מחאה מצדם של פעילי זכויות להט"ב.

אין תמונה
דגל הגאווה באמסטרדם מורד לחצי התורן. לפני כחודש

"אנו מקווים כי מה שעשינו לפני מספר שנים בהולנד יגיע למדינות נוספות, ושגייז וסטרייטים יהיו שווים", אמר ג'וב כהן, ראש עיריית אמסטרדם לשעבר שקיים את טקס המחאה, לערוץ החדשות ההולנדי AT5.

כהן הוסיף: "אנשים אומרים כי לפוטין לא יהיה אכפת, זה אולי נכון אבל אנחנו שולחים מסר חשוב מאד לקהילה ההולנדית הגאה. גם ביניהם יש עדיין כאלה שחייהם לא קלים".

מחאה נגד הנשיא פוטין, על רקע ההומופוביה שמקדמת מפלגתו, התקיימה במקומות נוספים בהם ביקר. בשנה שעברה, בעת ביקורו של פוטין בירושלים, הפגינו עשרות פעילות ופעילים מהבית הפתוח לגאווה ולסובלנות אל מול מלון המלך דוד בו שהה.