חיל הים האמריקאי השיק ביום שבת האחרון ספינה חדשה בצי על שמו של פעיל זכויות הלהט"ב הארווי מילק, שנאלץ להתפטר מעבודתו הציבורית בגלל נטייתו המינית. "הוא עשה את ההבדל - זה סוג המנהיג שאנחנו צריכים", אמר מזכיר הצי קרלוס דל טורו בטקס ההטבלה המרגש. בטקס ההשקה של ספינת הצי של חיל הים "הארווי מילק", שלא היה פתוח לקהל הרחב בגלל מגבלות הקורונה, השתתף אחיינו, סטיוארט מילק, שהוא בין היתר מייסד שותף של קרן הארווי מילק. 

מילק שירת בחיל הים כקצין במהלך מלחמת קוריאה, בתקופה חשוכה בה חיילים הומואים לא הורשו לדבר גלויות על נטייתם המינית. לדבריו של סטיוארט, בשנות ה-50, במהלך שהותו של מילק בסן דייגו, המפקדים שלו תפסו אותו בפארק פופולרי בקרב הומואים באותה תקופה. לאחר חקירה בנושא נאלץ מילק להתפטר מתפקידו בשנת 1955. 

הארווי מילק (צילום: Bettmann / Contributor, GettyImages)
הארווי מילק | צילום: Bettmann / Contributor, GettyImages

מילק לא נתן לתקרית להשפיע עליו והוא המשיך לתרום לחברה האמריקאית. הוא היה אחד הפוליטיקאים ההומואים הראשונים מחוץ לארון בארצות הברית והפך להומו הראשון שנבחר לתפקיד ציבורי במדינת קליפורניה. מילק עזר להקים את אגודת "קסטרו וילג"', אחת מהקבוצות העסקיות הראשונות בבעלות להט"בית במדינה ונבחר בשנת 1977 למועצת המנהלים של סן פרנסיסקו.

בתקופת כהונתו פעל מילק למען חקיקה המגנה על הקהילה הגאה, כולל פקודת זכויות ההומוסקסואלים בשנת 1978 לאיסור אפליה נגד להט"ב בדיור או בתעסוקה. הוא ופעילים אחרים, הצליחו גם לבטל את חקיקה המחייבת פיטור מורים מתפקידם בשל נטייתם המינית. 

פחות משנה לאחר שמילק הושבע לתפקידו במועצת המנהלים של סן פרנסיסקו, ראש העיר ג'ורג' מוסקוני והוא נורו למוות בבניין העירייה בעיר בגלל סכסוך עבודה, על ידי יריב פוליטי. הרוצח נידון לשבע שנות מאסר ואחרי מתן גזר הדין פרצו מהומות בעיר, משום שרבים ראו בכך עונש מקל.