150 אלף איש במצעד הגאווה בתל אביב? קטן עליהם: 1.2 מיליון איש צעדו בסוף השבוע מצעד הגאווה הספרדי במדריד, ה"פאסאו דל פראדו", שלפי ההערכות נחשב למצעד הגדול ביותר שאי פעם נערך באירופה. שתי הקבוצות הלהט"ביות הגדולות שמאחורי ארגון המצעד, COGAM ו-FELGTB, הקדישו אותו השנה לכל קורבנות האפליה הלהט"בית בכ-80 המדינות בעולם בהן הומואים, לסביות, ביסקוסאלים וטרנסנג'נדרים מוענשים על היותם כאלה. "הגיע הזמן לדבר עבור אלו שאינם יכולים", אמרו המארגנים, "כדי שהם יוכלו לראות שהם לא סובלים לבד, שאנחנו נלחמים גם עבור החופש שלהם".

מצעד הגאווה במדריד (צילום: טוויטר)
צילום: טוויטר

פסטיבל הגאווה התחיל ביום רביעי בהופעה תחת כיפת השמיים של זוכת האירוויזיון קונצ'יטה וורסט, שהופיעה גם בקונצרט מיוחד לצד אמנים ספרדיים ביום שישי. ביום חמישי, לעומת זאת, התקיים אחד מההיילטים של השבוע - תהלוכה של גברים בשמלות ונעלי עקב שצעדו לאורך הרובע הגאה של מדריד לקולות צהלת הקהל.

מצעד הגאווה במדריד (צילום: טוויטר)
צילום: טוויטר

נאום הפתיחה של המארגנים הדגיש את המדינות האפריקאיות ניגריה, אוגנדה, קניה ואתיופיה, בהן מבוצע "אונס מתקן" בנשים לסביות וביסקסואליות, וכן גם מדינות אירופאיות כמו סלובקיה, הונגריה וקרואטיה שלא מאפשרות נישואים גאים, וכמובן רוסיה שחוקקה חוקים אנטי הומוסקסואלים. לאחר מכן החל ההפנינג שהכיל קולות של תופים, שלל של דגלים, ואנשים מחופשים לשוטרים, לוחמים עם חרבות, מלכות דראג, ועוד שלל של אנשים שצעדו ברחובות לצדם של האוטובוסים הגבוהים שזחלו לאטם.

מצעד הגאווה במדריד. (צילום: טוויטר)
צילום: טוויטר

"מה שאני אוהב במסיבה הזו הוא לא רק האלמנט הגאה, אלא שזה גם סוג של קרנבל חדש", אמר אחד המשתתפים, "אנשים מתלבשים, מתחפשים וזה מאוד חופשי. זה יום שבו אנשים מרגישים כמה שיותר חופשיים". "באתי לכאן בגלל שאמרו לי שזה מצעד הגאווה הגדול ביותר, וזה נכון", אמר צרפתי בן 47 שהגיע למדריד במיוחד לאירועים. "זה פנטסטי, כל העיר כאן ומעורבת בהכל. זה לא דומה לשום דבר אחר".

ספרד הייתה המדינה השלישית באירופה שאיפשרה נישואים בשנת 2005, אחרי הולנד ובלגיה.

מצעד הגאווה במדריד (צילום: טוויטר)
צילום: טוויטר

עוד ב-mako גאווה: