>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

אין תמונה
הסירו את התמונה בטעות. התמונה שעוררה סערה
לאחר שבעבר הסירה תמונות של גברים מתנשקים בטענה שהם מפרים את תנאי השימוש, פייסבוק עושה זאת שוב ומסירה מהאתר תמונה שזכתה לאלפי שיתופים ותגובות וחוסמת את חשבונו של המשתמש שהעלה אותה.

ביום ראשון, במהלך יום גלובלי של מחאת זעם בטורונטו נגד הפסיקה בהודו שהפכה את ההומוסקסואליות לעבירה פלילית, העלה המוזיקאי קאנוואר אנית סינג סאיני, הידוע גם בכינוי Sikh Knowledge, תמונה לעמוד הפייסבוק שלו בה הוא מנשק גבר אחר.

התמונה הוסרה משום שהיא "מפרה את התנאים והמדיניות"

סאיני, מוזיקאי ויוצר סיקי המתגורר בטורונטו, צרף לתמונה טקסט בו תאר שיחת טלפון שהייתה לו עם דודו:  "אתמול בלילה הדוד שלי אמר לי שאם הם היו יודעים שאני הומו לפני 20 שנה הם היו הורגים אותי. הוא גם אמר שאני הומו כי עברתי התעללות בתור ילד וכי אני על הנתיב הלא נכון. הוא מגיע מאותו מקום מפגר שהפך מיעוט שלם לעבריין השבוע על ידי שינוי סעיף אחד בחוק. שיז**ין הדוד שלי, שיז**ין סעיף 377. אני גאה להיות לא חוקי בכל הקשר, אני חייב את זה למורשת הסיקית שלי ולאמא שלי".

עד יום שני התמונה צברה יותר מאלף לייקים ושמונים שיתופים בעמוד המעריצים שלו. כמו כן התמונה הציתה ויכוח בנושא זכויות להט"בים מדת הסיקיזם, המשלבת אמונות הינדיות ומוסלמיות. חלק מהגולשים הגיבו בצורה צורמת על תמונתו של סאיני, אך רבים אחרים הגנו על סאיני וכתבו כי דת הסיקיזם מאמינה באהבה ושיוויון לכל. סאיני אמר כי אנשים שלא מכירים אותו התרעמו על הדרך בה הוא מציג את נטיותיו בגלוי, בעוד המילה "סיקי" מופיעה בשם האמן שלו. "הקהילה הקטנה ממנה אני בא היא מאתגרת, אבל מצד שני, גם החברה הנורמטיבית היא לא פשוטה עבור אדם גאה וצבעוני, אז אני נדפק ולא בדרך טובה", הוא אמר.

ביום שני קיבל סאיני הודעה בעמוד הפייסבוק שלו כי התמונה הוסרה מכיוון שהיא "מפרה את התנאים והמדיניות" של פייסבוק. בנוסף נחסם חשבון הפייסבוק של סאיני למשך 12 שעות.

סאיני פרסם את התמונה בטוויטר, יחד עם ציוץ המסביר כי פייסבוק הסירו את התמונה וחסמו את חשבונו. עוקביו שיתפו פעולה והפיצו את התמונה בטוויטר, טאמבלר ואינסטגרם. לדברי סאיני הוא כעס מאד על כך שהתמונה שלו נמחקה יחד עם שרשור התגובות, מכיוון שהפוסט אליו היא צורפה נועד "להקניט ולשאול את השאלות החשובות שאני רוצה שאנשים ישאלו. השרשור בו אנשים הלכו הלוך ושוב בשנאה / הכחשות / הפרכות לוגיות / הפרכות מטומטמות ... היה מאד חשוב לתקופה שלנו בהיסטוריה". כעבור מספר שעות החזירה פייסבוק את התמונה, יחד עם התגובות, הלייקים והשיתופים.

מפייסבוק נמסר בתגובה כי "התמונה הוסרה בטעות והוחזרה. אנו מתנצלים על אי הנוחות". סאיני העלה את התמונה בפוסט נוסף, בו כתב:  "Sikh Knowledge : 1 פייסבוק : 0 . הם העלו אותה שוב. ואני עדיין חושב שפייסבוק הם לוזרים!".