mako
פרסומת

שתי נשים טרנסג'נדריות נרצחו בארה"ב מתחילת שנת 2017

עברו רק 11 ימים מתחילת 2017 והספירה האכזרית כבר החלה: אישה טרנסית בת 41 ממיסיסיפי נרצחה ביריית אקדח; אישה טרנסית נוספת בת 28 נמצאה מתה בביתה בדרום דקוטה. הדיווחים הראשונים בתקשורת על מותן עשו שימוש במגדר הלא נכון. בשנת 2016 בלבד דווחו 21 מקרי רצח בקהילה הטרנסית בארה"ב

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
מאשה וג'יימי לי
מֵאשה (מימין) וג'יימי לי. עד מתי? | צילום: Photo by Flash90, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

ביום רביעי בשבוע שעבר (4.1) מֵאשה קלאדוול, מאפרת וקוסמטיקאית בת 41, נהרגה בירייה ליד העיר קנטון שבמיסיסיפי, ארה"ב. מותה המצער הוא ככל הנראה המקרה המדווח הראשון של רצח טרנסג'נדרית לשנת 2017 בארה"ב. פעילים ופעילות מהקהילה הטרנסית הביעו את תמיכתן/ם, ופנו לרשויות לאחר שהדיווחים הראשונים על מותה עשו שימוש במגדר הלא נכון, ובשמה הקודם.

באותו שבוע בדרום דקוטה, בעקבות דיווח של השכנים על ריח חזק שעולה מהדירה, גופתה של אישה טרנסג'נדרית נמצאה בביתה; המשטרה חושדת שנרצחה. ג'יימי לי חץ-פצוע בת ה-28 היא חלק משבט אמריקאים ילידים הנקרא אוגללה לקוטה. במהלך חייה הזדהתה כדו-נפש (two-spirit), מונח רחב של קהילת הילידים האמריקאית לא.נשים לא-בינאריים.

חבר ושכן של חץ-פצוע קרא "אנחנו צריכים צדק, ואנחנו נקבל אותו!”, בעוד רבים מקהילתה הביעו את צערם על מותה בטרם עת. מקורבת לקלאדוול העידה בראיון כי ציער אותה לראות שהמשטרה עיוותה את זהותה אפילו במותה. לאחר מכן המשטרה והתקשורת תיקנו את הטעות. “היא תמיד התלבשה כמו בת, וכשהתבגרה היא הפכה להיות יפה כמו ליידי”, היא נזכרת, “אני באמת לא יודעת מי ירצה להרוג אותה”.

בשנת 2016 בארה"ב בלבד דווחו 21 מקרי רצח של א.נשים מהרצף הטרנסי, 95% מהקורבנות היו טרנסים לא לבנות/ים. בארה"ב טרנסג'נדרים שאינם לבנים עלולים להיפגע מאלימות פי שתיים, בעיקר נשים טרנסג'נדריות. אך הדבר לא ייחודי לארה"ב, בכל מקום בעולם, נשים טרנסג'נדריות בנות מיעוטים נמצאות בסיכון גבוה לאלימות, ומקרי האלימות המדווחים נגדן חמורים יותר מהשאר.

פרסומת