mako
פרסומת

הותקף על רקע הומופובי - למרות שאינו הומו

למרות שאינו הומו ואף נשוי לאישה, מנשא וורוד לכלבים היה כל מה שהספיק לבריונים לזהות את איליה בוצ’ביץ כהומו ולתקוף אותו באכזריות. שני חשודים בתקיפה נעצרו בידי המשטרה ביום שישי האחרון במרכז בלגרד: “שלוש שיניים אבודות, תפר אחד וכמה חבורות הן המחיר ששילמתי על התקיפה. למרות שאינני הומו, הערב אני גאה 'להיות' אחד מהם"

דרור בלילטי
mako גאווה
פורסם:
איליה בוצ’ביץ
“כולי תיקווה שהפשע הזה יוכר כפשע שנאה, על אף שאינני משתייך לקהילת הלהט"ב" | צילום: טוויטר, טוויטר
הקישור הועתק

גבר עם מנשא ורוד לכלבים הותקף על רקע הומופובי. שני חשודים בתקיפת איליה בוצ’ביץ נעצרו בידי המשטרה ביום שישי האחרון במרכז בלגרד, בירת סרביה. בוצ’ביץ נשלח לטיפול רפואי אחרי התקיפה, ופרסם את סיפורו בצירוף לסלפי מדמם בעמוד הפייסבוק שלו. התוקפים, כך הוא מספר, “חשבו שאני הומו, כי לקחתי מנשא ורוד לכלב על הגב”, וזאת בעוד שאשתו הייתה בקרבת מקום עם הכלבלב.

"הערב במרכז בלגרד הותקפתי באכזריות בידי שני חוליגנים, שחשבו כי מנשא הכלבים הוורוד שברשותי הוא הוכחה להיותי הומו", הוא משחזר, "שלוש שיניים אבודות, תפר אחד וכמה חבורות הן המחיר ששילמתי על התקיפה. למרות שאינני הומו, הערב אני גאה 'להיות' אחד מהם".

לערוץ החדשות בבלארוס הוא מספר שבתחילה הותקף מילולית, אך העימות הסלים במהרה, כשהחליט לענות על הקללות ההומופוביות של התוקפים. “ייתכן שזו הייתה טעות מצידי, שהעזתי לענות להם במקום לשתוק", הוא מעיד.

בוצ’ביץ מספר שבזמן שהעימות נהיה אלים, אשתו התערבה והתוקפים ברחו מהמקום. אשתו התקשרה מיד למשטרה והזמינה אמבולנס למקום. במשטרה מאשרים כי נעצרו שני חשודים בתקיפת הגבר בן ה-39. בוצ’ביץ פונה בבקשה לרשויות אכיפת החוק, “כולי תיקווה שהפשע הזה יוכר כפשע שנאה, על אף שאינני משתייך לקהילת הלהט"ב".

פרסומת

נכון להיום מצב הקהילה בסרביה איננו גרוע אך גם לא טוב במיוחד. נישואים גאים אינם מותרים בחוק. ראשת הממשלה השמרנית אנה ברנאביץ היא אמנם לסבית מחוץ לארון, אך חלק גדול מהקהילה הגאה מאשים אותה בעשייה מועטה מדי לקידום שוויון לקהילה.