בצעד יוצא דופן ומעורר השראה, יצאו מהארון בגרמניה 125 כמרים לשעבר ובהווה, מנהלי כנסייה ומתנדבים בכנסייה הקתולית הגרמנית. "אנחנו כבר לא רוצים לשתוק - אנחנו רוצים להיות מסוגלים לחיות ולעבוד כלהט"ב בכנסיה ללא פחד", כתבו אנשי הדת במכתב משותף, בדרישה ממנהיגות הכנסיה לשים קץ ל"הצהרות מיושנות של דוקטרינת הכנסייה בכל הקשור למיניות ומגדר". 

היוזמה, ששמה "בחוץ בתוך הכנסייה", פרסמה בתחילת השבוע עצומה המפרטת את הדרישות של הקבוצה מהכנסייה הקתולית, עליה חתמו עד כה קרוב ל-8,000 בני אדם. לדבריהם, אקט היציאה מהארון נעשה כדי שיוכלו לקבל גישה ל"כל תחומי הפעילות בכנסיה ללא אפליה". בנוסף, הם גם דרשו לשנות את כללי התעסוקה של הכנסייה, הקובעים כי יציאה פומבית מהארון מהווה הפרת נאמנות לכנסיה או סיבה לפיטורים. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by OutInChurch (@outinchurch)

"יש לתקן הצהרות משמיצות של הכנסיה על בסיס ממצאים מדעיים תיאולוגיים ואנושיים", נכתב בעצומה שהוקמה על ידי אנשי הדת. "זה רלוונטי במיוחד לאור האחריות העולמית של הכנסייה על זכויות האדם של להט"ב". 

הקבוצה דרשה בנוסף להעניק ללהט"ב בעלי אמונה גישה לסממני הדת ולהתנגד לאפליה נגד להט"ב על כל צורותיה, אבל מעל הכל, היא קרה למנהיגי הכנסיה לתת דין וחשבון על האפליה ששררה במוסד שנים ארוכות. "הכנסיה גרמה סבל רב ללהט"ב לאורך ההיסטוריה", נכתב. "אנחנו מצפים כי הבישופות תיקח אחריות על כך בשם הכנסייה, תתייחס לאשמה ההיסטורית של המוסד ותתמוך בשינויים שאנו דורשים". 

האפיפיור פרנציסקוס (צילום: Vatican Pool - Corbis, Getty Images)
האפיפיור פרנציסקוס | צילום: Vatican Pool - Corbis, Getty Images

היציאה ההמונית מהארון של עשרות אנשי דת בגרמניה היא האתגר האחרון בשורת אתגרים ארוכה העומדת בפני הכנסיה הקתולית, המרבה לאחרונה לשלוח מסרים סותרים בנוגע ללהט"ב. האפיפיור פרנציסקוס, העומד בראש הכנסייה הקתולית, התבטא לא פעם מאז כניסתו לתפקיד בעד להט"ב, אם כי הוא צוטט לא פעם באמירות הסותרות לחלוטין את דבריו. 

בין האמירות המחבקות של האפיפיור לפעולות הכנסייה פער עצום. רק בשנה האחרונה, פסקה הכנסיה כי כמרים לא יכולים לברך על נישואים גאים, בטענה שלא מדובר באפליה, אלא החלטה הנובעת מכך "שאלוהים לא יכול לברך חטא". יותר מכך, הוותיקן התנגד להצעת חוק המגנה על להט"ב מפני אפליה באיטליה, וההתערבות חסרת התקדים הזו עוררה זעם רב במדינה.