ג'סי פורד היא דוקטורנטית לסוציולוגיה באוניברסיטת ניו יורק. מחקרה האחרון התפרסם בכתב העת Oxford Academic, ובו היא ביקשה לבחון מה יש לגברים להגיד על הפעמים שקיימו יחסי מין בניגוד לרצונם או שלא בהסכמתם. "המטרה הייתה לחקור לעומק את החוויות של אותם גברים: איך התפתח הסקס, מדוע לא רצו בו מלכתחילה ולמה לא אמרו פשוט – לא", מסבירה פורד.

ההשראה למחקר הגיעה מתנועת #MeToo, שלאורה מעטים הגברים שחולקים את דעותיהם. פורד ראיינה 39 צעירים, מרקעים אתניים מגוונים, שדיווחו על קיום יחסי מין בלתי רצויים עם נשים.

פורד מסבירה שחשוב להבדיל בין 'מין שלא בהסכמה' או 'מין בלתי רצוי', לבין תקיפה מינית או אונס. "סקס בלתי רצוי קורה כשאדם בוחר לקיים יחסי מין למרות שיכול היה למנוע את המתרחש. לעומת זאת, תקיפה מינית או אונס הם סקס בלתי רצוי בכפייה. במילים אחרות, כל תקיפה מינית היא סקס בלתי רצוי, אך לא כל סקס בלתי רצוי הוא תקיפה מינית".

פורד ממשיכה להסביר שהדפוס החוזר בקרב המרואיינים מציג בעיה של לחץ חברתי וחוסר ביטחון עצמי. אחד המרואיינים מסביר לפורד, "יש לחץ חברתי כזה שגברים אוהבים סקס, והרבה, ונשים יכולות לבחור כן או לא. אז נדמה להם שזה עושה אותך פחות גבר אם אתה לא רוצה לעשות סקס".

"רבים מספרים כי קיימו יחסי מין לא רצויים כדי להקרין דימוי מסוים, וכדי לנצל את ההזדמנות המינית. הם חוששים שלהגיד 'לא' לסקס ישמע מוזר, ילדותי, פוגעני או שיוריד מגבריותם. הפחד העיקרי הוא מבוז, מכך שידברו עליהם כמי שמסרב לסקס עם אישה מושכת, ומכך שיחשבו אחרים שהם 'בתולים', 'מטומטמים' או 'הומואים'".

>> 11 רגעים בלתי נשכחים של אילן פלד

>> אנחנו יודעים מהי התנוחה המועדפת עליך בסקס

>> כך הפכנו אחת המדינות עם הכי הרבה משפחות גאות

למעשה, זהו הצד השני של המטבע בתרבות האונס, גברים נתונים תחת לחץ מתמיד לקיים יחסי מין בכל הזדמנות, ובתמורה הנשים שדווקא עשו צעד סובלות ממין גרוע עם גברים מנוכרים. "זה חשוב לדעתי להבין למה זה קורה", מסכמת פורד, "וזה מוביל אותי לשאול האם זו החתיכה החסרה בדיון על סקס בתרבות שלנו".