בעקבות האיום הממשי על חייהם של חברי וחברות הקהילה הגאה באוקראינה, כשברקע "רשימות החיסול" של סוכנויות הביון הרוסיות, פתחה האגודה למען הלהט"ב בישראל קמפיין חירום לגיוס כספים. התמיכה תעבור ישירות לשני ארגוני הלהט"ב הגדולים במדינה, "גאווה בקייב" ו"ספייר", עבור שירותים סוציאלים קריטיים, איתור מקומות מקלט ולינה ואספקת מוצרי צריכה בסיסיים לנזקקים. 

חברי הקהילה הגאה באוקראינה נמצאים בסכנת רדיפה מוגברת בשל נטייתם המינית או זהותם המגדרית, ולאחר פלישת הצבא הרוסי לאוקראינה קיים חשש כבד לדיכוי והתעללות בקהילה הגאה המקומית. בשבוע שעבר טענה ארצות הברית כי סוכנויות הביון הרוסיות הכינו "רשימות חיסול" הכוללות עיתונאים, מתנגדי משטר, פעילים פוליטיים, מנהיגי דת ולהט"ב אוקראינים. 

בשנים האחרונות, נחשפה במלוא תפארתה רדיפת השלטון הרוסי את חברי וחברות הקהילה הגאה ברוסיה, החל מחקיקת חוקים אנטי-להט"ביים המגבילים את חופש הביטוי של להט"ב, ועד לגיבוי השלטון הצ'צ'ני האחראי לכליאה, עינוי ורצח של מאות חברי קהילה ברפובליקה הרוסית האוטונומית. 

"עכשיו אנחנו מנסים לדאוג לעצמנו, לאהובים שלנו ולחשוב מה אנחנו יכולים לעשות למען הקהילה שלנו, למען הקהילה הגאה בחרקוב", סיפרה אנה שאריגינה, מייסדת "גאווה בקייב". "מסוכן כאן, אנחנו אפילו לא יכולים לקנות מצרכים במלואם, אבל אנחנו עוד בוחנים את כל האפשרויות. אנחנו מבינים שאנשים צריכים מחסה וכלים נוספים, לכן אנחנו שואלים אנשים מה הם צריכים ומנסים לעזור לצבא ברמה האישית וגם מתנדבים. אם יש לכם מקורות ואתם יכולים לעזור לנו, אנחנו מאוד נודה על זה. ממני, מקהילת הלהט"ב ומכל אוקראינה". 

תרמו לקהילה הגאה באוקראינה דרך האגודה למען הלהט"ב באתר מאובטח

מצעד הגאווה בקייב, 2021  (צילום: SERGEI SUPINSKY/AFP, GettyImages)
מצעד הגאווה בקייב, 2021 | צילום: SERGEI SUPINSKY/AFP, GettyImages

יו"ר האגודה למען הלהט"ב הילה פאר: "חברי וחברות הקהילה שלנו נמצאים בסכנת רדיפה כפולה ואנחנו לא נעמוד מנגד. כקהילה, אנחנו נמדדים בזמנים קשים וביכולת שלנו לעמוד יחד בסולידריות. אנחנו חייבים  לעשות את המקסימום כדי לדאוג לקהילה הגאה באוקראינה. כל תרומה תשפיע על חייהם ותסייע לארגונים להתמודד עם ההשלכות הקשות של המלחמה". 

גם ארגון זכויות האדם הבינלאומי "OutRight Action" פתח בגיוס המונים למען הקהילה הגאה באוקראינה. "תושבים רבים נמלטים מקייב ומחלקה המזרחי של אוקראינה", נמסר מהארגון. "כרגע, אזורים כפריים וחלקים מערביים במדינה בטוחים יותר, ובמקביל מדינות האיחוד האירופי השכנות פועלות להקמת מקלטים לזרם הפליטים. כמו שאנחנו כבר יודעים, בזמני משבר להט"ב עומדים בפני סיכון מגובר ולא יכולים להסתמך באופן אוטומטי על סיוע הומניטרי". 

תרמו לקהילה הגאה באוקראינה בקמפיין OutRight Action