mako
פרסומת

"אתם הורגים ילדים ערבים": יהודים הותקפו במצעד הגאווה בלונדון

משתתפים שהגיעו עם דגלי ישראל ומגן דוד למצעד הגאווה הותקפו בשורת מקרים שתועדו ופורסמו ברשתות החברתיות. למרות התיעודים, אף אחד לא נעצר. "אנו קוראים למשטרה לרדוף אחרי האחראים ולהפעיל נגדם את מלוא חומרת החוק", מסרו בארגון היהודי Stop the Hate

אלעד שלו
פורסם:
מתקפה אנטישמית במצעד הגאווה בלונדון
מתקפה אנטישמית במצעד הגאווה בלונדון | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

אירועי הגאווה בלונדון נועדו לחגוג אהבה, שוויון וגיוון, אבל מתברר שלא לכולם. יהודים שהשתתפו במצעד שנערך ביום שבת הותקפו בידי משתתפים בשורת תקריות שתועדו ופורסמו ברשתות החברתיות.

באחד התיעודים נראה גבר שלבש חולצה עם מגן דוד בצבעי הקשת כשהוא מותקף מילולית על ידי אדם מבוגר שאמר לו: "אתם הורגים ילדים ערבים, אתם הורגים ילדים גאים. אתם צריכים לעשות זה לחזור למולדת הציונית שלכם, כי היא לא תחזיק מעמד עוד הרבה זמן".

בסרטון נוסף נראית אישה שמטיחה במשתתפת יהודייה שאלות כמו "כמה תינוקות הרג הצבא שלכם?" ובאחר נראית גם אישה שצועקת לעבר אחד המשתתפים "לך להזדיין, יהודי". אדם נוסף שתקף את היהודים טען שהם "הכי שנואים בעולם" ואחרים צעקו "פרי פלסטין" לעבר צועדים עם דגל ישראל.

למרות שהשוטרים נראו עומדים במרחק קצר מהעימותים, המשטרה אישרה כי לא בוצעו מעצרים בשל ההתבטאויות האנטישמיות, אלא רק בגין עבירות אחרות שלא קשורות לאירועים האלו.

לאחר פרסום התיעודים, הודיעה משטרת לונדון כי פתחה בחקירה. "אנו מודעים לסרטונים המופצים ברשת, שבהם נראית התעללות מילולית אנטישמית כלפי משתתפים באירוע הגאווה בלונדון. השוטרים בוחנים כעת את התיעוד כדי להעריך את האירועים ולחקור אותם", נמסר.

במקביל למצעד המרכזי, ארגונים יהודיים-להט"ביים, קיימו אירוע גאווה יהודי נפרד ברובע סוהו. בארגון Campaign Against Antisemitism תקפו את האירועים: "המעבר בין פרי פלסטין לקריאות נגד יהודים בדרך כלל מתרחש בשקט. האירוע הזה המחיש אותו בקול רם וברור. מדהים, וגם מדכא, לראות כמה אנשים עדיין ממהרים להצדיק ולהגן על הקיצוניות הזו. הרשויות חייבות להכיר בכך ולזהות ולהעמיד לדין את האחראים".

פרסומת

גם ארגון Stop the Hate שהיה ממארגני אירועי הגאווה היהודיים, גינה את המקרה: "קומץ אנשים בחר בשנאה במקום באנושיות והטיח עלבונות אנטישמיים כלפי אנשים שבאו רק לחגוג אהבה וזהות. הם לא מייצגים את לונדון ולא את אלפי האנשים שבחרו בשמחה ובאחדות. אבל שנאה שלא מטפלים בה לא נעלמת, היא מתפשטת. אנו קוראים למשטרה לרדוף אחרי האחראים ולהפעיל נגדם את מלוא חומרת החוק. אנטישמיות היא פשע, ויש להתייחס אליה ככזו".

האירוע מצטרף לגל של תקריות אנטישמיות בבריטניה בחודשים האחרונים, ובהן ניסיון רצח של שני יהודים בשכונת גולדרס גרין, יהודי שהותקף לאחר שנשמע מדבר עברית והצתת אמבולנסים של ארגון יהודי באותו אזור. במהלך חודש אפריל נרשמו בלונדון 140 אירועי שנאה נגד יהודים, לעומת 98 במרץ ו-67 בפברואר. מפכ"ל המשטרה סר מארק ראולי הזהיר לאחרונה מפני "מגפת אנטישמיות" מתרחבת בבריטניה. בעקבות העלייה במספר התקריות הקימה משטרת לונדון כוח ייעודי של כ-100 שוטרים להגנה על הקהילה היהודית.