רשת המדיה החברתית הפופולרית טיקטוק ערכה רשימה של גולשים ועקבה אחרי הפעילות שלהם, לאחר שצפו בתכנים גאים באפליקציה, כך על פי עובדים לשעבר בחברה שמחו נגד המדיניות הזו. על פי הפרסום של "הוול סטריט ג'ורנל", החברה שמרה מידע על משתמשים שצפו לעיתים קרובות בסרטונים שהכילו תגיות הקשורות ללהט"ב. 

עובדים לשעבר במשרדי החברה בארצות הברית, בריטניה ואוסטרליה העידו בפני כלי התקשורת כי המידע על הרגלי הצפייה של הגולשים נאגר ואוחסן, והוסיפו כי הם התריעו על כך בפני בכירים בחברה בשנת 2020 ו-2021. לדבריהם, הם הביעו את החששות שלהם כי המידע ישותף עם גורמים חיצוניים, או ישמש לסחיטת משתמשים. "שמירה על הפרטיות והאבטחה של אנשים שמשתמשים בטיקטוק היא אחת העדיפויות העליונות שלנו", הגיבה טיקטוק לתחקיר.  

רשתות חברתיות אחרות כמו פייסבוק, אינסטגרם וטוויטר ספגו בעבר ביקורת על כך שהן אוספות נתונים על הרגלי הצריכה של המשתמשים לצורך התאמת פרסומות עבורם. בתגובה לכך דרשה הליגה ההומו-לסבית נגד השמצה (GLAAD) מהחברות לנקוט בצעדים לשמירה על פרטיות המשתמשים והנתונים שלהם. "זה כולל הפסקת הפרקטיקה של תוכן פרסומי ממוקד קהל, בו חברות משתמשות באלגוריתמים עוצמתיים כדי להמליץ על תוכן למשתמשים על מנת למקסם את הרווחים", כתבה אז הליגה. 

אגירת הנתונים של חברת טיקטוק מעוררת חשש בעיקר בגלל הקשרים של החברה עם המפלגה הקומוניסטית השלטת בסין, שכן היא הופכת את הגולשים האמריקאיים לפגיעים. לאחרונה, מתגברות הקריאות בארצות הברית לאסור על השימוש באפליקציה במדינה, משום שהיא מספקת לממשלה הסינית את נתוני המשתמשים של הגולשים האמריקאיים. 

אפליקציית טיקטוק כבר נחסמה לשימוש בטלפונים ממשלתיים של מדינות כמו קנדה ואוסטרליה, זאת בשל החשש שמא ממשלת סין תוכל לגשת לנתוני המשתמשים או להשפיע על התוכן שהם רואים בזמן השימוש באפליקציה. בחודש מרץ, גילתה חברת אבטחת סייבר קנדית כי חברת האם של טיקטוק עוקבת אחרי אתרי האינטרנט של עשרות ממשלות בארצות הברית.