נפאל הפכה למדינה הדרום-אסייתית השמרנית ברובה להכיר בנישואים גאים, זאת לאחר שבית המשפט העליון הורה למדינה בפסיקה היסטורית לרשום את כל זוגות הלהט"ב הנשואים החל מה-28.6. שופטי העליון הורו לממשלה בפסיקת ביניים להתחיל מיד ברישום איחודים לא-מסורתיים וחד-מיניים ולהמשיך כך עד שהתיקון לחוק הנוכחי יאושר. 

המשמעות היא שעד לחקיקה שוויונית חדשה, יוקם עתה בנפאל מרשם נישואים נפרד לזוגות חד-מיניים ולא-מסורתיים, המעניק לאותם הזוגות את אותן הזכויות כמו לזוגות הטרוסקסואלים, כך על פי דיווחים של ארגוני זכויות אדם. 

סוניל באבו פאנט, אקטיביסט מוביל למען שוויון בנישואים בנפאל וחבר הפרלמנט הגאה הראשון במדינה, חגג את הפסיקה ההיסטורית. "אנשים כאן כבר חוגגים", אמר למשמר זכויות האדם והעריך כי יש כ-200 זוגות שיבקשו להירשם במהלך החודשים הקרובים. "הם חוזרים לכפרים שלהם כדי לאסוף מסמכים המאשרים את הנישואים שלהם". 

פסיקת בית המשפט העליון מגיעה לאחר הגשת עתירה ביוני האחרון על ידי מספר פעילי להט"ב, שדרשו מהמדינה לאכוף פסיקות קודמות של בית המשפט. אחת מהן, מ-2007, הורתה לממשלת נפאל להכיר בנישואים חד-מיניים ולהקים ועדה שתכין חוק שוויוני חדש. למרות זאת, הממשלות גררו רגליים ולא הצליחו להביא לשינוי חקיקה, קצת בדומה למה שהיה בישראל עם חוק הפונדקאות. 

הפסיקה החדשה של בית המשפט העליון הופכת את נפאל למדינה הראשונה בדרום אסיה עם שוויון בנישואים. שאר המדינות באזור, הודו, בנגלדש, בהוטן, פקיסטן, סרי לנקה והאיים המלדיביים, לא מאפשרות לזוגות חד מיניים להתחתן. בחודש אפריל האחרון, נפתח דיון בבית המשפט העליון בהודו בהובלת חמישה שופטים, שעתידים לפסוק בשאלה האם אזרחי הדמוקרטיה המאוכלסת ביותר בעולם יזכו לשוויון בנישואים. נכון להיום, בכל רחבי אסיה רק טייוואן מאשרת נישואים גאים.